La Diputació d’Alacant subvencionarà amb 520.000 euros a ajuntaments i altres ens locals de la província inclosos en el Festival d’Arts Escèniques. La vicepresidenta i diputada de Cultura, Julia Parra, s’ha reunit aquest matí amb representants de cinc associacions del sector per a presentar-los la resolució de la convocatòria, a la qual s’han presentat 76 municipis.

La diputada ha remarcat que “s’ha fet un gran esforç per a pràcticament duplicar el pressupost, amb prop de 700.000 euros dedicats a les ajudes que permetran dur a terme enguany en tota la província 208 representacions de companyies professionals d’arts escèniques, una quantitat molt superior enfront dels 280.000 euros del passat exercici que permet consolidar el festival i fer que arribe a molts més municipis”. Dels 700.000 inclosos en el pressupost de la institució provincial per a aquesta iniciativa cultural, 520.000 euros es destinaran a la programació de 2021 i 180.000 euros a la primera convocatòria.

La segona edició del festival es realitzarà en 64 localitats, 23 més que en el passat exercici, i en cadascuna d’elles se celebraran fins a quatre espectacles de teatre, teatre infantil, circ i dansa. Les representacions es duran a terme majoritàriament des de la segona quinzena d’agost fins al 15 de novembre. De les 208 representacions, 65 són de teatre, 55 de teatre infantil, 40 de dansa i 48 de circ, a elecció dels municipis.

A la trobada celebrada hui amb la diputada de Cultura han assistit el delegat territorial de l’Associació Valenciana d’Empreses d’Arts Escèniques (AVENTID), Paco Pérez, el representant territorial del Comité Escèniques, Morgan Blasco, la representant de l’Associació de Gestors Culturals, Marivel Albentosa, així com Ximo Ponce per l’Associació de Professionals de la Dansa (APDCV) i el vicepresident de Professionals del Teatre d’Alacant (Protea), Iván Jiménez.

Els professionals han valorat l’esforç realitzat per a augmentar significativament la inversió en el Festival d’Arts Escèniques enguany i han demanat que comencen els treballs per a preparar la pròxima edició de 2022, compromesa per la vicepresidenta, amb l’objectiu de recollir noves propostes i consolidar el festival.

Per comarques, aquestes ajudes s’han distribuït als ajuntaments de Guardamar del Segura, Granja de Rocamora, Rojales, Catral, Daya Vieja, Dolores, Orihuela, San Fulgencio, Callosa de Segura, Benejúzar, Benijófar i Almoradí al Baix Segura. A les comarques del Vinalopó han recaigut en els consistoris de Novelda, La Romana, Biar, Petrer, Salinas, el Fondó de les Neus, Monforte del Cid, Algueña, Hondón de los Frailes, Villena, Aspe, el Pinós, Sax i Beneixama.

A la Marina Baixa corresponen els municipis de Beniardá, Polop, La Vila Joiosa, Altea, L’Alfàs del Pi i Tàrbena, mentre que de la Marina Alta rebran ajudes les localitats de Benissa, Vall de Galllinera, Benimeli, Xàbia, Beniarbeig, EATIM Jesús Pobre, Dénia, Xaló, Pedreguer, Ondara i El Ràfol de Almúnia.

Així mateix, Cocentaina, Gaianes, L’Orxa, Beniarrés, Alfafara, Benasau, Muro de Alcoy i Agres són les poblacions que rebran subvencions al Comtat, i a L’Alcoià, Onil i Castalla. Finalment, a L’Alacantí rebran ajudes els ajuntaments d’Agost, Aigües, Busot i Alacant.