La Diputació d’Alacant destinarà 223.000 euros per a l’equipament d’instal·lacions culturals de 52 municipis de la província, segons ha resolt la Comissió Informativa de Cultura i Esports.

La vicepresidenta i diputada de Cultura, Julia Parra, ha remarcat que “la institució provincial vol contribuir d’aquesta manera a l’adquisició de diferents equipaments per a cases i centres culturals o polivalents, la qual cosa contribuirà a millorar la qualitat dels serveis que es presten als usuaris en aquestes instal·lacions municipals”.

Les ajudes distribuïdes entre comarques de la província podran dedicar-se a la renovació de mobiliari, ordinadors, equips de música, projectors o instal·lacions d’aire condicionat. D’aquesta manera, corresponen 36.000 euros a 12 ajuntaments del Comtat: Tollos, Famorca, Facheca, Benillup, Quatretondeta, Alcocer de Planes, Gorga, Benimarfull, Alfafara, L’Alqueria d’Asnar, Agres i Plans, i 5.500 euros a Penàguila i Onil de L’Alcoià.

A la Marina Alta es destinen més de 60.500 euros als municipis de Tormos, Benimeli, Castell de Castells, Benigembla, La Vall de Gallinera, Parcent, El Verger, el Poble Nou de Benitatxell, El Verger, Gata de Gorgos, Ondara i Pedreguer, així com a Llosa de Camacho i La Xara; mentre que a Confrides, Beniardà, Bolulla, Tàrbena, Orxeta, Polop de la Marina, Finestrat i Callosa d’en Sarrià a la Marina Baixa, corresponen més de 42.000 euros.

Quant a les comarques del Vinalopó, 5.600 euros són per a l’Ajuntament de Camp de Mirra i 5.595 euros estan destinats a Hondón de los Frailes, de l’Alt i Mitjà Vinalopó, respectivament.

Finalment, a la Vega Baixa corresponen prop de 51.000 euros per a dotacions a Daya Nueva, Algorfa, Benijófar, Formentera del Segura, Rafal, Los Montesinos, Benejúzar, Bigastro, Cox, San Fulgencio i Redován. I en els municipis de L’Alacantí d’Agost, la Torre de les Maçanes i Xixona s’invertiran més de 15.000 euros.