La Diputació d’Alacant acull des de hui i fins al pròxim 20 de maig l’exposició EDU&WOMEN en la qual es mostra el projecte que, sota aquest mateix nom, es desenvolupa a l’Índia per a afavorir la formació i educació de les xiquetes i joves d’aquest país.

La diputada de Família i Ciutadania, Mercedes Alonso, assistirà aquesta vesprada a l’obertura d’aquesta proposta que es compon de panells informatius amb imatges preses per la prestigiosa fotògrafa Ineke Zondag, presidenta, al seu torn, de l’organització benèfica Food for Life Vrindavan que, al costat de Fundació Dharma, impulsa el projecte que naix amb la necessitat de fer un pas més enllà en la formació acadèmica de les joves de l’Índia.

La Diputació d’Alacant col·labora amb 15.000 euros en aquesta iniciativa que contempla el finançament de cinc beques d’estudis superiors per a sengles xiques de la localitat de Vrindavan, en el nord del país, durant els pròxims tres anys. “Les desigualtats econòmiques i socials són molt grans a l’Índia, afectant de forma molt directa a la dona des del seu naixement”, ha indicat Alonso, qui ha insistit que “l’educació és fonamental per a frenar aquesta dinàmica de pobresa i desigualtat que es transmet de generació en generació”.

En aquest sentit, Alonso ha indicat que les fotografies que componen l’exposició “mostren la història de les xiquetes que viuen en la desesperança i que gràcies a aquest tipus d’ajudes tenen l’oportunitat d’aconseguir un futur millor”. 

L’obertura de la mostra comptarà també amb l’assistència del president del Patronat de la Fundació Dharma-FFLV, Luis Antonio Pulido, el coordinador internacional d’aquesta fundació, Pietro Paolineli, i la presidenta de la FFLV USA i autora de les fotos, Ineke Zondag.

L’ONG FFLV opera a l’Índia des de 1991 i el seu objectiu és proporcionar menjar, educació gratuïta, formació i atenció mèdica. Gràcies a la seua labor es dóna manteniment a més de 3.300 xiquetes tots els dies i s’atén 120 menors en jardí d’infància. 2.400 en Primària i Secundària i 371 en la universitat. A més, ha treballat en l’obertura de pous per a més de 70.000 persones i s’ha desenvolupat un programa de sanitat per a més de 30.000 adults i xiquets gràcies a un xicotet hospital.