La Diputació d’Alacant invertirà 519.800 euros en la promoció de concerts a la província a càrrec de bandes musicals i altres agrupacions. La vicepresidenta i diputada de Cultura, Julia Parra, ha explicat que l’objectiu d’aquestes ajudes, dividides en les campanyes ‘Música als pobles’ i ‘Orquestres i emsembles simfònics’, “és la difusió, promoció i foment de la cultura musical en els municipis alacantins”.

La XXV edició de la campanya ‘Música als pobles’ comptarà amb 320.000 euros per a en el desenvolupament i foment d’audicions a càrrec de les bandes de les Societats Musicals de la província. La convocatòria, aprovada aquesta setmana en Junta de Govern, oferirà ajudes que oscil·len entre els 1.200 i els 2.500 euros.

D’altra banda, la institució designarà 199.800 euros per a la promoció i foment de la cultura musical pròpia de la província d’Alacant col·laborant en la celebració de recitals interpretats per orquestres o ensembles simfònics de la província. En aquest sentit, l’import aconseguirà un màxim de 4.500 euros per a agrupacions simfòniques, fins a 3.000 euros per a simfòniques joves o universitàries i amb un topall de 3.600 euros per a ensembles, simfònics de vent, percussió o corda.

La diputada de Cultura ha animat a la participació. El termini per a sol·licitar aquestes ajudes, les bases de les quals poden trobar-se en https://diputacionalicante.sedelectronica.es/, serà d’un mes des de la publicació de l’extracte de la convocatòria en el Butlletí Oficial de la Província.