La Diputació d’Alacant ha presentat aquest matí la primera edició de Gastro Cinema com a certamen independent del Festival de Cinema d’Alacant. La mostra, que se celebrarà del 25 al 30 d’octubre, es consolida com a esdeveniment de referència a nivell nacional en pro de la promoció turística i cultural de la província.

La vicepresidenta i diputada de Cultura, Julia Parra, ha presentat aquest matí el cartell anunciador de l’esdeveniment al costat del seu autor, Javier Crespo, i el director del certamen, Vicente Seva. Parra ha manifestat el seu suport a aquesta iniciativa “que presenta un maridatge molt suggeridor i és una gran oportunitat tant per a veure el cinema des d’una altra òptica com per a promocionar la nostra gastronomia, els nostres productes i el sector hostaler de la província, grans atractius de la Costa Blanca que hem de posar en valor també a través de la cultura”.

Com ha explicat Vicente Seva, Gastro Cinema vol descobrir, treballar i experimentar la relació entre les dues disciplines, “arts que es poden gaudir amb els cinc sentits i una sensibilitat que cada vegada s’estén més entre el públic quan parlem del món culinari i audiovisual”.

Aquest certamen comptarà en la seua programació amb la passada de documentals, llargmetratges i curts de temàtica gastronòmica organitzats en diferents seccions i, posteriorment, de la mà d’importants figures del món culinari, es realitzaran maridatges relacionats amb les projeccions. Els assistents podran conéixer i degustar vins de la província, formatges, raïm embossat del Vinalopó o melmelades de Monforte del Cid, entre altres.

Així mateix, es projectaran pel·lícules com ‘Chocolat’, després de la qual es degustarà el producte vilero per excel·lència, o ‘Moros i Cristians’, per a commemorar l’Any Berlanga, amb Xixona i un tast de torrons com a protagonistes. El públic podrà gaudir d’una experiència completa participant, a més, en xarrades, tallers o degustacions de productes locals que es realitzaran en diferents escenaris.

Per part seua, el creador del cartell ha explicat que la seua obra uneix la imatge del festival, el cinema i la gastronomia amb una proposta creativa en la qual una olla simula una claqueta de cinema, decorada amb elements significatius de la ciutat com l’Esplanada, i el nom d’Alacant està representat com a foc en al·lusió a les Fogueras de Sant Joan i a la calor de l’estiu. Crespo, amb una trajectòria de més de 25 anys d’experiència, està vinculat al sector del disseny de marca i la il·lustració, i, a més, ha treballat en la direcció artística de projectes cinematogràfics i en la realització d’instal·lacions d’arquitectura efímera per a fires i esdeveniments.