Acompanyat per nombrós públic, el president de la Diputació d’Alacant, Carlos Mazón, ha presentat aquesta vesprada el llibre Personajes Alicantinos del periodista Juan Navarro. Una proposta que recupera una sèrie de semblances realitzades a desenes de figures relacionades amb la vida econòmica, cultural i social de la ciutat i publicades fa més d’una dècada en el periòdic Les Províncies.

Mazón ha ressaltat la brillant qualitat de la publicació, un cuidat volum enquadernat en tapes dures que, a través de quasi tres-centes pàgines i mitjançant disteses converses, ofereix l’essència de més de seixanta personatges representants d’una època i, sobretot, de la societat alacantina en diferents àmbits i esferes. A l’acte, presentat pel catedràtic de la Universitat de Múrcia, Javier Guillamón, han assistit, a més, la vicepresidenta i diputada de Cultura, Julia Parra, l’alcalde d’Alacant, Luis Barcala, l’autor de Personatges Alacantins -que ha sigut entrevistat durant l’esdeveniment per l’escriptor Martín Sanz- diputats provincials, així com diverses autoritats i representants de la societat civil.

Comerciants, empresaris, professors, periodistes, esportistes, hostalers, toreros o polítics són alguns dels perfils recollits per Navarro gràcies a noms i figures com Pedro Zaragoza, Antonio Fernández Valenzuela, Vicente Leal, Remedios Sabater, Joaquín Arias, Juan Antonio García Solera, Ramón Martín Mateo, Jaime Santana, Bartolomé Ramírez, José Rico Pérez, Vicente ‘L’Encert’, Paco Tono o Enrique Garrigós.