Amb l’objectiu de reconèixer i posar en valor l’esperit solidari de les persones i entitats de la província, la Diputació d’Alacant ha creat els I Premis de Voluntariat, uns guardons dotats amb 12.000 euros i el termini dels quals de presentació de candidatures, obert ja, finalitzarà el pròxim 15 de setembre.

La diputada de Família i Ciutadania, Mercedes Alonso, ha assenyalat que “a través d’aquest certamen volem distingir, d’una banda, a aquelles entitats de la província que duen a terme projectes i iniciatives relacionades amb aquest àmbit i, per un altre, a aquelles persones que desenvolupen, des d’alguna organització social, una trajectòria o labor extraordinària en l’exercici de l’acció voluntària”.

Som un territori amable, obert i hospitalari que destaca, especialment, per la seua generositat i solidaritat amb els col·lectius més desfavorits”, ha destacat la diputada, qui ha afegit sobre aquest tema que “la nostra província compta amb una important xarxa d’organitzacions socials que s’ha anat consolidant al llarg dels anys i que treballa de forma continuada i estable per millorar el benestar i la qualitat de vida de les persones”.

Per a fundacions i entitats sense ànim de lucre es repartiran quatre premis per import de 3.000 euros cadascun d’ells que aniran destinats a la promoció, formació i desenvolupament del voluntariat. Per la seua banda, el guardó dirigit a persones físiques consistirà en un trofeu i es contemplen, en aquesta categoria, dos premis.

Les bases del certamen poden consultar-se en la pàgina web de la Diputació d’Alacant, en l’apartat de Seu Electrònica. Els guanyadors del mateix es donaran a conèixer en un acte institucional que tindrà lloc el pròxim 9 de novembre en el MARQ.