La Sala d’Exposicions del Palau Provincial acull fins al pròxim 16 de maig una selecció amb les últimes obres de la pintora María Jesús de Frutos. Sota el títol ‘Vida’, aquesta nova proposta cultural revisa el treball de l’artista a través de 25 peces que romandran exposades fins al pròxim 16 de maig.

El president de la Diputació d’Alacant, Carlos Mazón, ha inaugurat aquest matí la mostra al costat de la vicepresidenta primera i diputada de Cultura, Julia Parra, la crítica d’art Julia Sáez-Angulo, i la pròpia artista.

Mazón, qui ha donat la benvinguda als assistents, ha destacat la “alegria” que produeix inaugurar aquesta mostra, al mateix temps que ha insistit que la Diputació continuarà donant suport a “la cultura de màxim nivell a través d’aquesta institució viva, oberta i accessible per a tots, perquè la cultura i l’art estan fets per al delit de les persones i per a difondre una sèrie de valors”.

Per part seua, la responsable de Cultura ha manifestat que “després de diversos mesos d’intermedi per la situació de pandèmia tornem a gaudir d’una nova mostra dins del Palau Provincial, aquesta vegada de la mà d’una extraordinària pintora segoviana que reflecteix extraordinàriament en les seues obres la llum, el color i l’aroma dels paisatges alacantins”.

El projecte expositiu està dividit en tres temàtiques i ofereix un atractiu disseny a través d’altres tantes sèries. ‘Trobades’ plasma escenes de festa i confidències en les quals la dona té el paper protagonista, en ‘Natures mortes i Copes’ l’autora juga amb les escales inspirant-se en les natures mortes flamenques, i finalment en ‘Meninas’, la idea de les quals va sorgir de l’encàrrec per al atelier d’una modista, es nodreix de la figura per antonomàsia de la pintura espanyola sota el seu personal punt de vista.

Tal com ha explicat De Fruits, “en cada quadre exprés la meua visió particular de la vida, convidant a l’espectador a una reflexió positiva, al mateix temps que tracte de llevar-li ferro, endolcint la meua obra amb màgics colors que estan dins de nosaltres i que trauen de l’espectador aqueixa part positiva que tots tenim: moments d’amor, guspires de felicitat, espais d’amistat per a fer que, per un moment, se senta una cosa més feliç”.

Nascuda a Segòvia, María Jesús de Fruits va començar a pintar en la seua infantesa per a formar-se més tard a l’Escola Taller Nieves Solana, neboda del mestre Gutiérrez Solana. Des de llavors ha continuat la seua formació utilitzant diferents tècniques de pintura que li han fet mereixedora de nombrosos reconeixements i premis, i li han portat a participar en rellevants exposicions nacionals i internacionals, individuals i col·lectives.