El diputat de Cultura, Cèsar August Asencio, ha inaugurat aquest matí en el Palau Provincial una exposició composta per trenta obres de diferents tècniques de l’artista Germán Aracil. Sota el títol ‘La vida en pastís’, la mostra recull una completa selecció dels últims tres anys de la seua extensa producció.

Nascut a Alcoi, Aracil atresora una sòlida formació acadèmica en la qual ha desenvolupat la seua labor pictòrica principalment amb pastís, una tècnica que, com ha recordat el diputat, “ha marcat la seua dilatada trajectòria professional i amb la qual ha aconseguit un mestratge reconegut internacionalment”.

La proposta inclou una cuidada selecció de peces i algunes d’elles han estat presents en les últimes exposicions de l’artista presentades a la Xina i Taiwan. Com ha explicat Aracil, els quadres són de caràcter realista, centrats sobretot en la figura humana. “És un tema recurrent en el meu treball perquè, a més de suposar un repte el fet de reflectir cada cara i cada cos, em permet afegir diferents teixits que, al costat del joc de llums i ombres, dóna com a resultat un entramat ric i complex”, ha puntualitzat l’autor. Així mateix, la mostra ofereix algunes obres amb escenes, paisatges i naturaleses.