Les propostes expositives del Palau Provincial per a aquest 2019 comencen amb ‘Artistes per Togo’, una atractiva mostra solidària composta per més de quaranta treballs -entre pintures, ceràmiques i escultures- realitzats per artistes alacantins.

El diputat del Govern Provincial, Juanjo Castelló, ha inaugurat aquesta vesprada aquesta exposició, que podrà visitar-se fins al pròxim 15 de febrer i els fons recaptats del qual per la venda d’obres aniran destinats a l’Associació Chambbaá, una organització de cooperació internacional centrada en el desenvolupament de projectes sociosanitaris a la ciutat de Togo, a Àfrica.

L’acte ha comptat també amb la intervenció de Carmen Nofuentes, metge i coordinadora de ‘Artistes per Togo’, i Pedro Luis Torrús, coordinador mèdic de Chambbaá.

Els autors, que han donat les seues obres per a la seua exposició i venda, són, d’una banda, els alumnes d’Agost i Alacant de la pintora Marina Iborra i, per un altre, artistes consagrats del panorama alacantí integrants de l’antiga galeria Blau Art, entre els quals destaquen la mateixa Marina Iborra, així com Habiten Berrutti, Ramón Cortés, Roser Caballé, Manuel Balaguer, José Cuerda, Carmen de la Font, Roque Martínez, Carmen Miso, Isabel Gil, Catalina Rodríguez o Carmen Ruiz-Segura.

La temàtica de les obres, totes elles inspirades en fotografies preses durant les diferents expedicions que els integrants de Chambbaá han realitzat al país africà, està centrada en figures i paisatges togolesos.