La vicepresidenta i diputada de Cultura, Julia Parra, ha defensat que “estem en el millor moment per a reclamar a la Generalitat Valenciana que acabe amb el greuge cultural que pateix Alacant”. Així s’ha manifestat després de conéixer la proposta del Consell de declarar la cultura com Ben Essencial i l’anunci de Pla de Reactivació del Sector Cultural Valencià. “És una bona notícia i esperem que les bones intencions s’estenguen a la nostra província”, ha remarcat.
La titular de Cultura ha recordat que “no estem parlant d’una xicoteta diferència. La despesa anual de la Generalitat en activitats, manteniment o inversions culturals d’àmbit provincial és de 600.000 euros a Alacant, una quantitat ridícula enfront dels 6,3 milions de Castelló i els 38 milions de València”. Segons ha detallat Parra, “estem perdent més de vint milions d’euros a l’any si atenem el criteri de població en relació a les altres dues províncies”.

La Diputació d’Alacant destina més de 12 milions d’euros anuals a la gestió i finançament del MARQ, el Mubag, el ADDA i l’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil Albert. “Assumim un cost financer que no realitzen les altres dues diputacions. Aquest és un argument de pes per a exigir que comencem a treballar en ferm per a acabar amb un desequilibri històric”, ha reclamat la vicepresidenta, qui ha demanat, a més, que torne a reactivar-se la Comissió Bilateral Generalitat-Diputació per a reprendre les negociacions entre totes dues institucions sobre el sistema de competències, funcions i accions de cada administració.