La vicepresidenta i diputada de Cultura, Julia Parra, ha visitat la Basílica de Santa María d’Elx, on ha anunciat el seu compromís de “cooperar amb la restauració d’un dels béns d’interés històric i cultural més importants de la Comunitat Valenciana, que acull a més el Misteri d’Elx, una representació única en el món reconeguda per la UNESCO com a Patrimoni Oral i Immaterial de la Humanitat”.

La vicepresidenta, acompanyada pel diputat provincial Juan de Dios Navarro, ha mantingut una trobada amb l’arxipreste del temple, Ángel Bonavía, i membres de la comissió tècnica, així com amb el president del Patronat del Misteri, Francisco Borja. Els representants de la Diputació han conegut detalladament la realitat i les necessitats de la Basílica de la mà dels seus responsables.

Julia Parra ha anunciat que estudiarà les propostes traslladades en la reunió mantinguda aquest migdia i ha manifestat “el compromís de la Diputació amb la ciutat d’Elx, mostra d’això és que des de l’Àrea de Cultura enguany s’ha duplicat l’ajuda destinada al Misteri, una aportació que mantindrem en els pròxims exercicis”.

La titular de Cultura ha recordat a més que, en l’última trobada celebrada al desembre amb l’alcalde de la ciutat, Carlos González, “ens vam comprometre a anar de la mà en la defensa de la conservació del Palmerar”.

En aquesta visita institucional a la Basílica de Santa María, Juan de Dios Navarro ha insistit en “la importància que té Elx per a la Diputació” i ha agraït el compromís de la vicepresidenta amb la seua cultura i amb la preservació de tradicions tan rellevants com el Misteri d’Elx.