La vicepresidenta de la Diputació d’Alacant i diputada de Cultura, Julia Parra, s’ha reunit per tercera vegada amb representants d’associacions de professionals de les arts escèniques de la Comunitat Valenciana, als qui ha avançat que s’està estudiant la posada en marxa d’un programa cultural a la tardor per a ajudar el sector a superar els efectes de la crisi de la Covid-19.

Aquesta és la segona sessió des que es va constituir el passat 10 de juny una taula de treball que estableix un calendari de trobades periòdiques per a estudiar fórmules amb les fer costat a les arts escèniques.

La diputada ha explicat que “ja podem avançar que estem estudiant la possibilitat de desenvolupar una programació cultural aquesta tardor on estarien implicades empreses relacionades amb les arts escèniques, una cosa molt nova que incidiria a més en l’ampliació de l’oferta cultural en els municipis de la província d’Alacant”.

La titular de l’àrea de Cultura s’ha compromés també a estudiar les propostes de les associacions que formen part de la taula de treball per a reactivar l’activitat del sector amb un nou catàleg que promoga la contractació a través de la concessió ajudes per a l’organització d’activitats culturals dirigides a ajuntaments.

Parra ha destacat que “estem treballant per a donar un impuls a les arts escèniques en aquests moments difícils i acostar al públic el talent de les nostres empreses culturals amb noves propostes que poden ser, a més, un gran atractiu turístic i un factor de diferenciació”.

En les trobades celebrades en la Diputació d’Alacant participen la Associació de Professionals de Circ de la Comunitat Valenciana (APCCV), la Plataforma de Professionals del Teatre de la província d’Alacant (Protea), l’Associació de Professionals de Dança de la Comunitat Valenciana (APDCV), l’Associació Valenciana d’Empreses de Dansa (AVED) i l’Associació de Distribuïdors Valencians d’AAEE i Müsica (Advaem). També han assistit a aquestes reunions representants del Comité Escèniques Associació de Creadors i Creadors d’Arts Escèniques Valencianes, l’Associació d’Empreses d’Arts Escèniques de la Comunitat Valenciana (Avetid), Gestió Cultural Associació Valenciana de Professionals de la Cultura i el Sindicat d’Actors.