Un total de 208 treballs originals de tot el món concorren enguany al Premi Azorín de Novel·la 2021, dotat amb 45.000 euros. La Diputació d’Alacant i Editorial Planeta concediran dijous que ve 13 de maig aquest guardó, en una gala que se celebrarà en el ADDA i que ha sigut ajornada de la seua data tradicional a causa de la pandèmia de Covid-19.

La institució provincial posarà a la disposició del públic, a partir de hui, invitacions per a assistir a aquest esdeveniment que se celebrarà a l’Auditori Provincial a partir de les 19 hores. Les sol·licituds es poden realitzar enviant un correu electrònic on ha de figurar el nom i cognoms de dues persones, com a màxim, a l’adreça protocolo.adda@diputacionalicante.es. Les entrades es confirmaran per rigorós ordre de recepció i estaran limitades a l’aforament de la sala.

Els assistents amb passada podran accedir al ADDA entre les 17.45 i les 18.30 hores i serà obligatori l’ús de màscares, així com el compliment de les indicacions establides dins de les mesures de prevenció de Covid decretades per les autoritats. El personal del ADDA informarà el públic dels protocols i dels itineraris de pas habilitats.

De les 208 obres presentades enguany, 169 corresponen a territori espanyol, 8 són d’Amèrica del Nord, altres 8 d’Amèrica del Sud, 6 d’Europa i 1 d’Oceania, mentre que 16 dels treballs no tenen procedència específica.

El repartiment, per províncies, dels 169 manuscrits nacionals és el següent: Alacant (26), Astúries (6), Badajoz (1), Balears (6), Barcelona (13), Càceres (2), Cadis (2), Cantàbria (4), Castelló (8), Ciudad Real (1), Córdoba (4), Guipúscoa (1), Girona (1), Granada (3), Guadalajara (1), Huesca (2), Jaén (3), Illes Canàries (2), León (1), Lleida (1), Madrid (30), Màlaga (4), Murcia (7), Navarra (3), Palència (1), Pontevedra (4), Salamanca (1), Sevilla (4), Tarragona (3), València (14), Valladolid (2), Zamora (1), Zaragoza (7).

El jurat de la present edició està compost per la vicepresidenta primera i diputada de Cultura, Julia Parra Aparicio, que actuarà com a presidenta d’aquest, l’escriptor Juan Eslava Galán, l’escriptora Luz Gabás, l’escriptora i doctora en Economia i Filosofia, Reyes Calderón, la professora de Llengua i Literatura, Concepción Lucas González, la catedràtica de Llengua i Literatura, Isabel Tomás Maestre, la directora d’Editorial Planeta, Belén López, i la secretària general de la Diputació, que actuarà com a secretària sense vot, Amparo Koninchx Frasquet.

Després de l’èxit obtingut en xarxes socials en anys anteriors gràcies a l’etiqueta de Twitter relativa al Premi Azorín, la cerimònia podrà seguir-se també enguany a través d’aquesta xarxa social, utilitzant #azorin2021.