La Diputació d’Alacant invertirà 156.000 euros en el desenvolupament i foment de la llengua i tradicions populars valencianes en 114 municipis i entitats locals menors de la província. El principal objectiu d’aquesta iniciativa és donar a conèixer al major nombre de ciutadans l’important llegat cultural que atresora la Costa Blanca.

El diputat de Cultura i Educació, César Augusto Asencio, ha destacat el treball que es desenvolupa des de la institució “per establir els mitjans i condicions necessaris per a promocionar la llengua valenciana a través de diferents disciplines com el teatre, la literatura o la música, que serveixen d’instrument per a arribar a tots els públics”.

D’aquesta manera, corresponen 31.457 euros a 22 municipis de la comarca del Comtat: Famorca, Balones, Benimassot, Benasau, Billeneta, Gorga, Alcoleja, Agres, Muro d’Alcoi, Almudaina, Alcosser de Planes, Benimarfull, Alfafara, Benilloba, Tollos, Fageca, Quatretondeta, l’Orxa, L’Alqueria d’Asnar, Gaianes, Planes i Cocentaina; i 8.925 a Banyeres de Mariola, Tibi, Castalla, Onil, Alcoi i Benifallim, de L’Alcoià.

En la Marina Alta es destinen 38.486 euros a 28 iniciatives en Jesús Pobre, Alcanalí, Pedreguer, Ondara, Pego, Castell de Castells, Beniarbeig, Orba, El Verger, Gata de Gorgos, Benissa, La Vall d’Ebo, La Vall d’Alcalà, Tormos, Benimeli, Benigembla, El Ràfol d’Almúnia, Parcent, Xaló, Sanet i Negrals, La Xara, Llosa de Camacho, Els Poblets, Sagra, Murla, Senija, la Vall de Gallinera, el Poble Nou de Benitatxell i Llíber,; mentre que a Tàrbena, Benifato, Beniardà, Bolulla, La Vila Joiosa, Polop, Finestrat, Benimantell, Sella, Altea, Relleu, Callosa d’en Sarrià, L’Alfàs del Pi i Benidorm de la Marina Baixa corresponen 19.900 euros.

Quant a les comarques del Vinalopó, 10.440 euros són per al   Vinalopó Mitjà: la Romana, Monòver, el Pinós, el Fondó dels Frares, el Fondó de les Neus, l’Alguenya, Petrer i Novelda. Així mateix, 8.587 són per als ajuntaments de Biar, Salines, la Canyada, Beneixama, Villena i Camp de Mirra de l’Alt Vinalopó, mentre que 3.867 estan destinats a Elx, Santa Pola i Crevillent del Baix Vinalopó.

D’altra banda, a la Vega Baixa corresponen 24.204 euros per a projectes a Daia Vieja, Benferri, Benijòfar, Algorfa, la Granja de Rocamora, Los Montesinos, Sant Miquel de les Salines, Bigastre, Redovà, Guardamar del Segura, San Isidro, Xacarella, Benejússer, Dolores, Catral, Albatera, Formentera del Segura, Rojals i Daia Nueva. Finalment, en els municipis de L’Alacantí de la Torre de les Maçanes, Mutxamel, Xixona, Aigües, Agost, Sant Vicent del Raspeig i Sant Joan d’Alacant s’invertiran 10.377 euros.