La Diputació d’Alacant injectarà aquest any 565.000 euros en dues línies d’ajudes dirigides als ajuntaments de la província per a la realització d’activitats i esdeveniments d’especial relleu i per a fomentar la llengua i la cultura popular valenciana.
El diputat de Cultura, Juan de Dios Navarro, ha manifestat que “des d’aquesta institució volem mostrar el nostre compromís pel desenvolupament cultural dels municipis a través d’aquestes importants línies de subvencions que arribaran a nombroses poblacions i col·lectius culturals per a finançar la realització d’accions singulars, així com incentivar l’ús de la llengua valenciana”.
D’una banda, l’àrea de Cultura ha resolt la convocatòria de subvencions per a la promoció de la llengua i les tradicions valencianes, a través de diferents disciplines com el teatre, la literatura o la música. La resolució repartirà enguany amb 265.000 euros entre 124 ajuntaments de la província per a l’organització de concerts, obres de teatre, espectacles, representacions o jocs dirigits al públic infantil o presentacions de publicacions, entre altres iniciatives.
Així mateix, la realització d’activitats culturals d’especial relleu -com a premis a la investigació científica, mostres de teatre, festivals de música antiga o de guitarra espanyola, entre altres propostes-compta amb un total 300.000 euros que es repartiran en quatre categories que abasten a 46 municipis.