La Diputació d’Alacant invertirà aquest any 250.000 euros en un extens programa d’ajudes per a la realització d’activitats culturals, musicals i escèniques dirigit als trenta ajuntaments de la província en risc de despoblament. Les noves ajudes, que es convoquen per primera vegada, estan ja a la disposició de les poblacions que podran sol·licitar-les fins al pròxim 16 d’agost.
La vicepresidenta i diputada de Cultura, Julia Parra, ha anunciat que amb la línia oberta “continuem apostant per la descentralització cultural a través de la dotació de recursos que permetran garantir la programació d’activitats en 30 poblacions alacantines que necessiten aquesta nova injecció per a desenvolupar propostes d’interés dirigides tant als seus convencinos com a un públic més ampli”.
El paquet convocat per l’àrea de Cultura està destinat als municipis d’Alcosser de Planes, Alcoleja, Almudaina, Balones, Benasau, Beniardà, Beniarrés, Benifallim, Benifato, Benilloba, Benillup, Benimassot, Castell de Castells, El Castell de Guadalest, Confrides, Fageca, Famorca, Gorga, Millena, L’Orxa, Penàguila, Plans, Quatretondeta, Sella, Tàrbena, Tollos, La Torre de les Maçanes, La Vall d’Alcalà, la Vall de Gallinera i La Vall d’Ebo.
Les ajudes estan destinades a la promoció d’activitats relacionades directament amb l’àmbit de la cultura, la música, les arts plàstiques, les arts escèniques i les tradicionals o d’avantguarda com a actuacions musicals, teatre, festivals, certàmens, fires, concursos, homenatges, exposicions, congressos o simposis, entre altres. A més, també inclou propostes dirigides al públic infantil, així com l’adquisició de material relacionat amb aquest àmbit.
També s’inclou entre les activitats subvencionables el disseny, maquetació, edició, impressió i reproducció de llibres i revistes, CD, DVD o qualsevol altre tipus de publicació o material audiovisual relacionat amb el camp cultural, ja siga en paper o digital.
Julia Parra ha destacat que “s’ha contemplat un ampli ventall de possibilitats d’inversió per a cobrir les necessitats i iniciatives culturals que es plantegen en els municipis amb menys recursos a través tant d’aquestes ajudes específiques per a poblacions en risc de despoblació com d’altres línies de subvenció que també valoren de manera especial aquesta situació de despoblació”.