La Diputació d’Alacant, a través de l’àrea de Cultura, ha mostrat el seu suport a la creació d’una ruta artística nadalenca que recórrega els diferents municipis que comptaran a partir d’enguany amb una decoració pròpia elaborada per artesans de la província.
La vicepresidenta primera i diputada de Cultura, Julia Parra, ha assenyalat que aquesta iniciativa del Gremi d’Artistes de Fogueres “permetrà donar major visibilitat a les poblacions que s’han beneficiat de la nova línia d’ajudes posada en marxa des de la Diputació per a propiciar la creació d’obres originals de gran valor estètic, a gust de cada ajuntament, elaborades amb mestratge pels nostres artesans”.
Després d’una trobada mantinguda amb la titular de Cultura, el mestre major del Gremi d’Artistes de Fogueres d’Alacant, Joaquín Rubio, ha manifestat el seu agraïment i ha assegurat que, amb les actuacions desenvolupades en diferents poblacions, es permetrà crear una ruta artística “única en el món amb la qual la Diputació contribueix, a més, a donar-li una nova dimensió a la nostra professió, que no sols està enfocada a monuments per a cremar, sinó també a la creació d’una altra mena d’objectes decoratius permanents per al Nadal i per a qualsevol altra festivitat de l’any”.
Des de l’àrea de Cultura s’han repartit enguany subvencions per un import de 370.000 euros entre 40 municipis i ens locals, en la seua majoria de menys de 5.000 habitants, per a l’adquisició i instal·lació d’elements nadalencs. A través d’aquesta convocatòria, els artesans alacantins han estés la seua participació en la campanya de Nadal en totes les comarques de la província.
Julia Parra ha avançat que “aquestes ajudes es mantindran, de fet, ja estem treballant en la convocatòria del pròxim any que es planteja amb la finalitat també de generar treball i il·lusió en un sector molt castigat per la crisi i donar un nou impuls cultural als xicotets municipis”.