La Diputació d’Alacant ha rebut més de 212.000 visites en les activitats i exposicions culturals organitzades al llarg de l’any 2021 tant en el Palau provincial com en els centres gestionats per la institució provincial de manera presencial. Entre els esdeveniments destacats, l’exposició ‘Etruscos. L’alba de Roma’ ha sigut la més visitada, amb més de 51.000 usuaris des que es va inaugurar a l’agost. En total, han passat pel MARQ més de 76.000 persones en el passat exercici, una xifra que quasi duplica l’aconseguida en 2020.

La vicepresidenta primera i diputada de Cultura, Julia Parra, ha valorat positivament “la gran participació registrada en totes les activitats malgrat situació de pandèmia i les restriccions, que han limitat la presencialitat”. Parra agraït, a més, “la gran implicació del públic i l’esforç de tots els equips, que han aconseguit fer realitat proposades que desperten un gran interés en un entorn segur, amb totes les garanties sanitàries com a prioritat”.

En el MUBAG, de gener a desembre de 2021 han visitat les exposicions prop de 57.000 persones, un notable increment respecte a l’exercici 2020, quan es va comptabilitzar una tercera part d’assistents degut principalment al fet que el museu va romandre tancat durant diversos mesos amb motiu de la pandèmia. A partir de desembre de 2020, es va iniciar un nou període amb la remodelació de l’espai museístic i la inauguració de noves exposicions que enguany s’implementarà amb noves propostes d’interés internacional.

A l’Auditori de la Diputació d’Alacant (ADDA) prop de 50.000 persones han participat en les activitats incloses en la programació de 2021. Aquesta xifra està marcada per les limitacions d’aforament obligatòries, que han reduït més d’un 50% la capacitat dels espais, i per la suspensió de la programació de gener a març per la pandèmia. Malgrat aquesta situació, s’ha venut el 100% dels abonaments i s’ha completat tots els concerts de la temporada. Entre les actuacions amb major assistència, destaca la representació de l’òpera Carmen de Bizet, que han vist prop de 4.000 persones.

L’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert, per part seua, ha registrat més de 2.400 assistents en les activitats presencials que han tingut lloc a Casa Bardín. La participació s’incrementa al voltant d’un 20% si es té en compte el seguiment aconseguit a través dels canals en línia i totes les activitats celebrades en altres emplaçaments i municipis, que es mantindran aquest any 2022 per a portar la programació a totes les comarques alacantines.

També més de 27.600 persones han passat per les exposicions del Palau de la Diputació d’Alacant organitzades des de l’àrea de Cultura. Actualment romanen obertes ‘Somnis i records’, que recull una selecció de Pesebres, i ‘Miguel Hernández. A plena llum’, les dues més visitades durant 2021.