La Diputació d’Alacant represa el projecte “Torna la llum” i subvencionarà aquest estiu amb 90.000 euros la celebració de castells de focs artificials en cinc municipis de la província. L’objectiu d’aquesta iniciativa, que es va posar en marxa l’any passat en altres cinc localitats, és recolzar al sector pirotècnic alacantí, un dels més castigats per la crisi del Covid-19 a causa de la suspensió de festes i festejos populars.

Els espectacles pirotècnics tindran lloc entre finals del mes de juliol i al llarg del mes d’agost, segons determinen els ajuntaments beneficiats, que en aquesta edició són Benidorm, Torrevieja, Beneixama, Altea i Sant Joan d’Alacant. Igual que l’any passat, en el qual van participar en el projecte Teulada-Moraira, Xixona, Castalla, Orihuela i Alacant, l’elecció dels ajuntaments respon a criteris de població, repercussió social i demarcació territorial.

“Es tracta d’un projecte de caràcter singular amb el qual, des de la Diputació d’Alacant, volem recolzar a un sector tan afectat per la pandèmia com és el pirotècnic, amb una àmplia tradició a la nostra província, al mateix temps que contribuïm a dinamitzar l’economia local i oferim alternatives d’oci a la ciutadania”, ha indicat el diputat de Desenvolupament Econòmic, Sebastián Cañadas.