La Diputació d’Alacant, a través de l’Àrea de Cultura, ha ampliat de 300.000 a 800.000 euros el pressupost destinat a subvencionar la rehabilitació de monuments de titularitat municipal i d’esglésies. Així ho ha confirmat la vicepresidenta primera i diputada de Cultura, Julia Parra, qui ha assegurat que “la convocatòria ha sigut tot un èxit, per això s’ha incrementat un 166% el pressupost per a atendre el major nombre de sol·licituds dels ajuntaments”.

Aquesta nova línia d’ajudes substitueix la concessió de subvencions nominatives puntuals per una convocatòria anual a la qual poden optar tots els ajuntaments de la província. Segons la titular de Cultura, “l’objectiu és no deixar a cap ajuntament fóra i estem fent tot el possible perquè així siga”. Parra ha detallat que s’han rebut enguany sol·licituds per un import de 3 milions d’euros, la qual cosa ha motivat a ampliar amb mig milió d’euros addicionals l’assignació inicial de 300.000 euros amb el compromís de mantindre la convocatòria en pròximes anualitats anunciat per la diputada.

Una altra de les mesures aprovades per a donar facilitats als municipis és l’ampliació de terminis. Originàriament el període establit acabava aquesta tardor, entre octubre i novembre, però davant les nombroses sol·licituds presentades i la complexitat de la instrucció de l’expedient, els períodes es prolongaran fins al 15 de juliol de 2022 per a execució d’obres i fins al 31 de juliol de 2022 per a la justificació de despeses, podent-se prorrogar com a màxim 4 mesos per motius degudament justificats.

Julia Parra ha agraït als ajuntaments “l’acceptació i col·laboració en aquesta convocatòria que, per ser nova, ha requerit major esforç per part de tots, un treball que val la pena per a aconseguir l’objectiu comú que és posar en valor espais culturals tan importants com són els monuments i esglésies”.