Sota el títol ‘Interacció’, la Diputació d’Alacant ha presentat aquest dijous una nova proposta expositiva de la mà del pintor Evaristo Alguacil López. La mostra, que reuneix una selecció de 25 peces en les quals es pot apreciar l’evolució i qualitat de l’autor, es podrà visitar fins al pròxim 31 d’agost.

La vicepresidenta i diputada de Cultura, Julia Parra, ha subratllat que «és una sort reunir en la Diputació aquesta destacada selecció de l’obra d’Agutzil, un pintor polifacètic caracteritzat pel colorismo en la seua paleta i especialitzat en paisatges mediterranis».

‘Interacció’ deixa patent el domini d’ Alguacil amb l’espàtula i el modelatge del llenç, utilitzant grans masses de textures al costat de rics cromatismes que li permeten la immersió en diferents corrents artístics. A més, destaca per ser un dels autors alacantins que millor reflecteix en els seus llenços l’expressió única dels paisatges mediterranis, la vivor dels colors marins i la puresa de les tonalitats dels paisatges que els emboliquen.

Nascut a La Vila Joiosa, Alguacil va començar en el món de l’art de manera autodidacta per a més tard formar-se a Madrid i València, on ingressa en l’Acadèmia de Dibuix i comença la seua preparació per a entrar en l’Acadèmia Superior de Belles arts de Sant Carles. També va viatjar per Europa per a inspirar-se en els paisatges de França, Luxemburg, Bèlgica o Suïssa. La seua producció artística s’ha vist reconeguda en les nombroses exposicions en la qual ha participat al llarg de la seua trajectòria, tant individuals com col·lectives.

Aquesta nova proposta es pot visitar a la Sala d’Exposicions del Palau Provincial de dilluns a dissabte, d’11.00 a 13.00 i de 17.30 a 20.00 hores.