L’Auditori de la Diputació d’Alacant acollirà dimecres que ve, 29 de desembre, un homenatge a Miguel Hernández amb un espectacle multicultural que fusiona música, cinema, teatre i poesia entorn de la vida i obra del poeta.

La vicepresidenta i diputada de Cultura, Julia Parra, ha explicat que “aquesta representació que ha recorregut amb gran èxit i acceptació diferents escenaris internacionals forma part del programa d’activitats dedicades a Miguel Hernández que des de la Diputació ens vam comprometre a desenvolupar per a retre homenatge i contribuir a difondre l’obra i el llegat del nostre poeta més universal a través de diferents iniciatives”.

El grup oriolà Lux Aeterna & Camerata Universal Music, sota la direcció musical del compositor i saxofonista Rafael Lozano, portarà a l’escenari del ADDA aquest esdeveniment en homenatge al poeta oriolà que ja va estar en la Spanish Benevolent Society de Nova York en 2017. Artistes professionals, encapçalats per l’actriu Marta Bascuñana i la soprano Susanna Vardanyan, participaran en aquesta trobada al costat del mateix Lozano i sota la direcció escènica de Rafael Bascuñana.

Tots ells posaran en escena un projecte que inclou una cuidada selecció de poemes i cançons, així com la dramatització dels records de l’esposa de l’autor oriolà, Josefina Manresa. D’aquesta manera, l’espectacle ofereix la música composta per Lozano, un recital de poemes de Miguel Hernández -i d’altres inspirats en la seua obra- per part de Bascuñana i la realització d’un curtmetratge dirigit per Rafael Bascuñana, que posa en relació la vida i l’obra de l’autor del Cancioner i romancer d’absències amb la seua ciutat natal.

Després de la presentació de l’acte, i al costat de la projecció del poema visual Missatger de l’alba, Marta Bascuñana interpretarà una triava dedicada al poeta, tal com aquest va dedicar una a Ramón Sijé. Seguidament tindrà lloc el concert de Lux Aeterna & Camerata Universal Music i un recital poètic amb la presentació de l’estrena mundial del nou àlbum “Deixeu-me l’Esperança”, inspirat en l’obra d’Hernández, amb recital de Marta Bascuñana i la veu de Vardanyan.

Finalment, es projectarà el curtmetratge “Tornaràs al meu hort i a la meua figuera, passió per un poeta”, estrenat el 24 octubre de 2017 a Nova York, i s’escenificaran monòlegs inspirats en l’obra “Records de la vídua de Miguel Hernández”.