Casa Mediterráneo ha acollit des de dilluns passat la seua «Setmana de Directores de Cinema del Mediterrani», una iniciativa que persegueix donar visibilitat a les creacions culturals i artístiques que es generen en els països del Mare Nostrum, especialment aquells amb més dificultats socioeconòmiques. Durant quatre dies la institució ha albergat diferents projeccions de dones cineastes d’Algèria, Israel, Grècia i Líban. Demà dijous, a les 19.30 hores, tindrà lloc la clausura del cicle amb la projecció de «Ha´Na Barra», una pel·lícula dirigida per Bahia Bencheikh El Fegoun, qui estarà present per a participar en un debat amb els assistents a l’activitat.

Aquesta directora algeriana aborda en el seu treball la problemàtica utilització dels espais públics per part de la dona en els carrers algerians i el polèmic ús del vel. Bahia Bencheikh El Fegoun, és geòloga de formació però apassionada del cinema i del seu ús per a intentar transformar la societat. Part del seu treball va poder veure’s durant el cicle de cinema del Mediterrani que va organitzar la institució durant el Festival de Cinema d’Alacant i ara torna a formar part d’aquesta setmana temàtica en la qual s’han projectat pel·lícules de Nadine Labaki (Líban), Athina Rachel Tsangari (Grècia) i Maysaloun Hamoud (Israel). El seu treball aborda l’ús del vel i dels espais públics en els carrers algerians

Tal com ha explicat el coordinador del cicle Luis López Belda, docent i divulgador cinematogràfic, “l’objectiu d’aquesta activitat és donar a conèixer la brillant i interessant labor creativa que estan realitzant les noves realitzadores cinematogràfiques”. Per a Belda, és important “reflexionar sobre el molt que sabem sobre la cultura nord-americana o japonesa o de qualsevol altre lloc llunyà, i cuan desconeguda és la creació artística dels països del nostre entorn amb els quals compartim segles i segles de destinació comuna”.

La projecció, amb entrada lliure, tindrà lloc demà dijous 14 de juny, a les 19.30 hores, a la Casa del  Mediterraneo  (situada en l’antiga estació de Benalúa, plaça de l’arquitecte Miguel López, a Alacant). Després de la pel·lícula, s’obrirà un debat amb el públic amb la presència de la pròpia directora. Després se servirà un vi d’honor durant el qual els assistents podran intercanviar opinions.