Diverses cadenes de distribució s’han sumat a la campanya “Made in la millor terreta del món” que el Consell Regulador dels Vins Alacant DOP va iniciar fa unes setmanes. Es tracta de les ensenyes Musgrave, Gros Mercat, Alcampo i Carrefour els qui col·laboraran en la senyalització dels productes a les seues botigues a les províncies d’Alacant i València.

Es tracta una vegada més d’ajudar a la difusió del producte km 0 en les grans cadenes de distribució que tenen una clara política de foment d’aquest producte, a pesar que siguen cada vegada més globals. “Per a nosaltres és molt important que una part dels nostres veïns conega aquests productes en les cadenes on més comprem tots i que tenen una alta representació a les nostres comarques” assenyala el president del Consell Regulador, Antonio M. Navarrés. “Però a més que els turistes o residents que pràcticament només van a apartaments a la platja, i no tenen contacte amb el nostre territori, puguen conéixer la riquesa i varietat d’aquests productes fets ací “ – “made in la terreta” – afig.

Els cellers d’aquestes botigues senyalitzaran els Vins Alacant DOP en les seues instal·lacions i tractaran de millorar la presència de referències, una cosa important en aquests moments per al sector, després de la greu crisi a la qual el sector del vi està abocada en aquesta campanya.

A més, i com sempre, el Consell Regulador ha enviat materials per a les botigues especialitzades i vinotecas de tota la província, on el producte cada vegada té una millor presència i on l’especialització i contacte directe permet una millor explicació del producte, com succeeix en botigues com “Bardisa”, “Cellers Bernardino”, a Alacant, “Cellers Leopoldo” a Ondara, “El Celler de la Marina” a Gata de Gorgos, o “Quiero Delicatessen” a Villena, que han sigut premiats pel Consell en la millora de la promoció d’aquests productes.

De la distribució, i en anys anteriors també Carrefour Llevant va ser premiada per aquesta labor, “El Corte Inglés” Alacant o els “Más y más” de la Vila, quan treballaven amb aqueixa marca.