Fins a finals del mes de juliol pot visitar-se en la Casa de Cultura de l’Alfàs del Pi l’exposició ‘Bombers de Cinema: de la gran pantalla a la vida real’. La mostra està dissenyada perquè el visitant es consciencie dels valors que envolten als personatges de bombers de les pel·lícules i puga jutjar per si mateix si aqueixa concepció es correspon amb la realitat.

A més d’una completa col·lecció de les pel·lícules els protagonistes de les quals són aquests professionals, amb títols que van des de ‘Charlot, Bomber’ (1917) fins a la cinta d’animació ‘Avions: equip de rescat’ (2014), cal afegir un apartat dedicat als efectes especials amb projeccions, il·lusions òptiques o efectes digitals.

D’altra banda, els que s’acosten fins a la Casa de Cultura també podran visitar una exposició fotogràfica de Cristina Fernández Gómiz sobre els bombers del Consorci Provincial amb l’objectiu de presentar la realitat de la professió i el seu dia a dia. Nodrida amb milers d’històries i anècdotes que existeixen entorn de la professió del bomber: rescats a contrarellotge, incendis devastadors i emotives històries.

L’exposició, que ha arribat a l’Alfàs procedent del Museu del Consorci Provincial de Bombers d’Alacant (MuBoma), forma part del catàleg d’activitats paral·leles del 30 Festival de Cinema. Fins ara es podia visitar en la Llar del Pensionista però, amb motiu de l’inici del Festival, la mostra s’ha traslladat fins a la Casa de Cultura perquè tota la gent que s’acoste aquests dies fins a l’Alfàs del Pi puga conèixer-la.

La inauguració de l’exposició va tenir lloc ahir a la vesprada, acte al que van assistir les regidores de Cultura, Mayte García, de Relació amb Col·lectius, Marisa Cortés, i de Residents, Martine Mertens. A continuació, Israel Gil, coordinador de l’Aula de Cinema de la Universitat d’Alacant (UA), va donar una xarrada sobre el director Billy Wilder.

Israel Gil és llicenciat en Dret per la Universitat d’Alacant, Màster en Estudis de Cinema i Audiovisual Contemporanis per la Universitat Pompeu-Fabra de Barcelona. Ha publicat crítiques de cinema en el diari Informació d’Alacant i les revistes Quaderns de Cinema, de la qual és secretari, i Ruta 66, entre unes altres. És, a més responsable de la Filmoteca de la Universitat d’Alacant, organitzador de Mostrari (Mostra de Documental Universitari Europeu) i coordinador dels cicles semestrals ‘Cinema en Versió Original’ de la UA.

El 30 Festival de Cinema de l’Alfàs del Pi se celebrarà del 6 al 15 de juliol. Un certamen que té com a principal missió la promoció del cinema realitzat a Espanya i, especialment, dels curtmetratges espanyols. Després de 29 edicions, el Festival ha aconseguit reunir en el municipi a reconeguts actors i actrius, directors, productors, tècnics i guionistes del panorama cinematogràfic nacional.