L’exposició itinerant de les escultures de Jaume Plensa arranca a Elx el pròxim 14 de novembre

L’exposició itinerant de les escultures de Jaume Plensa arranca a Elx el pròxim 14 de novembre

Les escultures “Silvia” i “María”, de l’artista Jaume Plensa, que han estat exposades en la Ciutat dels Arts i els Ciències durant quasi 5 mesos dins d’una mostra impulsada i organitzada per la Fundació Hortensia Herrero, s’exposaran a Elx durant els pròxim 8 mesos a partir del 14 de novembre en la Plaça del Congrés Eucarístic, al costat de la Basílica de Santa María. A aquest dies es duran a terme els treballs per a la construcció i instal·lació de les bases sobre les quals se situaran aquestes dues peces.

L’alcalde d’Elx, Carlos González, ha destacat que “és tot un orgull que s’haja triat la nostra ciutat per a portar les obres de Jaume Plensa, ja que es tracta, sens dubte, d’un dels artistes espanyols amb major projecció internacional”, i ha afegit que “és un projecte que serà factor clau per a augmentar encara més l’atractiu cultural d’Elx”.

Per part seua, Hortensia Herrero, presidenta de la Fundació que porta el seu nom i vicepresidenta de Mercadona, ja va anunciar durant l’acte de presentació de la mostra de Jaume Plensa, el passat 26 de juny, que enguany serien dos les peces que adquiriria perquè es quedaren a la regió. Una d’elles, concretament la denominada “María”, l’adquireix la pròpia Fundació, i l’altra, la batejada com “Silvia”, l’adquireix Mercadona.

“Com hem fet en anys anteriors, també vaig voler que quedara una part d’aquesta exposició temporal per sempre amb nosaltres, amb els valencians. Per això decidim adquirir dos d’aquests caps escultòrics. Ara, aquestes peces viatjaran a diferents localitats de la Comunitat Valenciana durant aproximadament dos anys. L’objectiu és poder compartir aquesta sensibilitat artística amb el major nombre de persones perquè puguen gaudir de la bellesa de les obres de Jaume Plensa”, va explicar Hortensia Herrero.

Jaume Plensa, artista internacional

Jaume Plensa és un dels artistes espanyols amb major projecció internacional, perquè ciutats com Mont-real, Sant Diego, Chicago, Seul, Tòquio, Miami, Nova York, Londres, Salzburg, Liverpool, Dubai o Dallas compten amb escultures seues instal·lades de manera permanent. Així mateix, l’obra de Plensa ha sigut objecte d’exposicions temporals en museus i institucions com la Biennal de Venècia, el Nasher Sculpture Center de Dallas, el Yorkshire Sculpture Park, el Museu Picasso d’Antíbol, el MAMAC de Niça, o en museus de ciutats com Hèlsinki, Tampa o Nahsville i en les seues galeries de París, Nova York i Chicago. Plensa acaba d’inaugurar una exposició en el Museu Reina Sofia de Madrid i el farà en unes setmanes en el MACBA de Barcelona.

Plensa ha rebut nombrosos premis internacionals com la medalla de Caballero de les Arts i les Lletres de França, el Premi Velázquez de les Arts i ha sigut nomenat Doctor Honoris causa pel Art Institute de Chicago i per la Universitat Autònoma de Barcelona

Fundació Hortensia Herrero

La Fundació Hortensia Herrero és una entitat sense ànim de lucre la missió fundacional del qual és recuperar, compartir i desenvolupar la sensibilitat artística i cultural en l’àmbit de la Comunitat Valenciana. Presidida per Hortensa Herrero, vicepresidenta de Mercadona, fins hui ha tingut actuacions en el món de la rehabilitació d’edificacions històric-religioses, en el de l’art i en el de la dansa. L’exposició temporal de Jaume Plensa ha sigut la tercera realitzada per la Fundació, després de la instal·lada en 2017, a càrrec de Manolo Valdés, i la de 2018, amb Tony Cragg.

 

About The Author

Leave a reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Próximos Eventos

marzo

19ene(ene 19)18:0014jun(jun 14)20:00Alicante. Taller ¿Hablamos de libros?(enero 19) 18:00 - (junio 14) 20:00 Sede Ciudad de Alicante - Universidad de Alicante (2), San Fernando,40Secciones:LetrasTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosAlicante. Taller ¿Hablamos de libros?

30ene(ene 30)20:1529may(may 29)20:15Las películas fundamentales de la historia de Hollywood. Análisis y debate .(enero 30) 20:15 - (mayo 29) 20:15 Sede Ciudad de Alicante - Universidad de Alicante, Avenida Dr. Ramón y Cajal, 1 AlicanteSecciones:CineTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosLas películas fundamentales de la historia de Hollywood. Análisis y debate

08feb(feb 8)20:0020sep(sep 20)20:00Campanya de Teatre del Mediterrani(febrero 8) 20:00 - (septiembre 20) 20:00 Fundación MediterráneoSecciones:Escena,TeatroTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosCampanya de Teatre del Mediterrani

En Twitter

INFORMACIÓN Y CULTURA CON TODOS-AS PARA TODOS-AS.

La información cultural es un compromiso de los medios, profesionales y colaboradores que desarrollan una labor transformadora y de madurez social que permite elevar la capacidad de percepción de la ciudadanía. Nosotros no sentimos parte de esta historia que compartimos con otros diarios que además son amigos y, por tanto, respaldamos y os invitamos a leer y a compartir.

X