L’exposició titulada “Plurisensorial Deliciós”, de la creadora Aurora Domínguez Mata, s’obertura demà dissabte, dia 25. La nova mostra substitueix a la denominada “Space Debris: Constel·lacions de deixalles”, amb la qual l’artista Esther Pizarro ha denunciat de manera pionera des d’Alacant el problema mediambiental i tecnològic format per desenes de milers de restes de satèl·lits i enginys espacials que orbiten com a ferralla còsmica al voltant de la Terra.

La Regidoria de Cultura, dirigida per Antonio Manresa, aposta per la nova iniciativa – “plurisensorial Deliciós” – per a ocupar durant prop d’un mes la principal sala expositiva de l’antiga Fàbrica de Tabacs, la Caixa Blanca. El muntatge consta de 12 fotografies, cadascuna d’elles connectada a un àudio, més un relat curt, dos vídeos, accions performatives i un receptari del barri de Sant Antón que posa de manifest la riquesa cultural d’aqueix sector de la ciutat.

Les peces conjuguen tots els sentits i la finalitat del conjunt és reivindicar el fascinant de les accions quotidianes que les persones realitzem de manera aparentment inconscient, segons informen des de Cigarreras.

Tallers i experimentació

El muntatge ideat per Aurora Domínguez inclou diversos tallers relacionats amb els moviments artístics i figures que han sigut la inspiració del projecte Fluxus i Dodecafonisme com a punt de partida per a l’experimentació visual i sonora.

Per a les performance i els tallers, l’artista compta amb el músic Javier Monserrat, amb qui ha compost els fragments sonors de l’obra. La interacció de dissonàncies, escoltes i reflexions visuals posa de manifest les potencialitats de l’art contemporani, segons assenyalen des del complex cultural.

L’exposició que ha conclòs,“Constel·lacions de deixalles”, d’Esther Pizarro, ha rebut mes de 1.500 visites des de la seua inauguració el mes de juny. Ha estat en cartell en Cigarreras fins al passat cap de setmana.

Exposició: «plurisensorial Deliciós», d’Aurora Domínguez Mata

Del 25 de setembre al 17 d’octubre.

Sala Caixa Blanca, Centre Cultural Las Cigarreras. C / Sant Carles, 37.

Visites, de dimarts a dissabtes, de 10 a 21.30 hores.

Tancat, diumenges, dilluns i festius