El X Concurs de Microrelats Matemàtics convocat per la Facultat de Ciències de la Universitat d’Alacant, torna a agafar el nombre e com a base per a escriure. Fins al pròxim 17 de febrer està obert el termini per a presentar microrelats. Hi pot participar tota la comunitat universitària i antic alumnat, així com estudiants i professorat de centres educatius d’educació secundària de la província d’Alacant.

Els microrelats, segons la categoria per la qual s’opte, seran escrits en valencià o castellà, tindran un màxim de vint paraules i hauran de complir el requisit que la quantitat de lletres de cada paraula siga la xifra corresponent del nombre e, eliminats els ceros, de manera que les paraules se succeïsquen amb aquest nombre de lletres 2 7 1 8 2 8 1 8 2 8 4 5 9 4 5 2 3 5 3 6.

Independentment de la quantitat de paraules de la proposta, s’ha de començar sempre per la primera xifra del nombre e i respectar sempre l’ordre de les xifres fins a la corresponent a l’última paraula del microrelat. A més, en cas que tinga un títol, les paraules que el formen es consideraran les primeres i hauran d’adaptar-se en longitud a les primeres xifres del nombre e.

Els microrelats han de ser de temàtica lliure i originals, i poden ser escrits en valencià o castellà. La presentació es farà únicament a través del formulari d’inscripció.

Per a cadascuna de les categories del concurs s’estableix un primer premi de 200 euros i un segon de 100 euros.