La Fea Burgesía Ediciones presenta a Elda l’obra ‘J. Martínez Ruiz “Azorín” Escritos anarquistes’ de José Soriano Palao

La Fea Burgesía Ediciones presenta a Elda l’obra ‘J. Martínez Ruiz “Azorín” Escritos anarquistes’ de José Soriano Palao

Aquest dijous, 29 d’octubre, es presentarà el llibre J. Martínez Ruiz “Azorín”. Escrits anarquistes de José Soriano Palao.

L’acte, organitzat pel CEL, Centre d’Estudis locals del Vinalopó serà en els Salons Princesa, Carrer Jardins 48, d’Elda (Alacant). Donarà principi a les 20.00 hores i acompanyaran a l’autor l’editor de la Fea Burgesía, Fernando Fernández Villa i el politòleg José Ferrándiz.

En paraules de l’autor, el que es pretén amb aquest llibre és atraure a algun jove o no tan jove lector a llegir de nou a Azorín, posant com a cimbell els seus escrits anarquistes, que si bé és cert que no passaran a les pàgines més importants de la història de l’anarquisme espanyol, sí almenys constitueixen una mostra de l’home apassionat que sempre va ser José Martínez Ruiz “Azorín” i que va formar part d’aquells joves anarquistes espanyols de fi de segle que van defensar amb absoluta convicció els postulats que propugnaven acabar amb l’Estat, el matrimoni i la religió. Van creure fermament que en la propietat estava el mal i la causa del delicte, per la qual cosa era precisa la seua abolició i, sobretot, van lluitar incansablement per la justícia social i per la fi de l’explotació de l’home per un altre home.

José Soriano Palao (Iecla, 1949)

Fill Predilecte de Iecla. Doctor en Medicina i Cirurgia. Jubilat en 2014 com a Cap de Servei de Medicina Interna de l’Hospital General Universitari “Reina Sofia” de Múrcia. Acadèmic Corresponent de la Reial Acadèmia de Medicina i Cirurgia de Múrcia. Llicenciat en Geografia i Història en l’especialitat d’Història Moderna i Contemporània (Universitat de Múrcia, 1995). Ha publicat Sanitat, salut i canvi demogràfic a Iecla: 1852-1930 (2000), i Paraula clau: Iecla en la premsa nacional, 1868-1936 (2016). Autor de nombrosos articles d’Història Contemporània en Papers de Geografia, Asclepio, Revista d’Estudis Yeclanos Yakka, HC Història Contemporània de la Universitat del País Basc.

José Soriano Palao
José Soriano Palao

About The Author

Leave a reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Próximos Eventos

marzo

19ene(ene 19)18:0014jun(jun 14)20:00Alicante. Taller ¿Hablamos de libros?(enero 19) 18:00 - (junio 14) 20:00 Sede Ciudad de Alicante - Universidad de Alicante (2), San Fernando,40Secciones:LetrasTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosAlicante. Taller ¿Hablamos de libros?

30ene(ene 30)20:1529may(may 29)20:15Las películas fundamentales de la historia de Hollywood. Análisis y debate .(enero 30) 20:15 - (mayo 29) 20:15 Sede Ciudad de Alicante - Universidad de Alicante, Avenida Dr. Ramón y Cajal, 1 AlicanteSecciones:CineTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosLas películas fundamentales de la historia de Hollywood. Análisis y debate

08feb(feb 8)20:0020sep(sep 20)20:00Campanya de Teatre del Mediterrani(febrero 8) 20:00 - (septiembre 20) 20:00 Fundación MediterráneoSecciones:Escena,TeatroTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosCampanya de Teatre del Mediterrani

En Twitter

INFORMACIÓN Y CULTURA CON TODOS-AS PARA TODOS-AS.

La información cultural es un compromiso de los medios, profesionales y colaboradores que desarrollan una labor transformadora y de madurez social que permite elevar la capacidad de percepción de la ciudadanía. Nosotros no sentimos parte de esta historia que compartimos con otros diarios que además son amigos y, por tanto, respaldamos y os invitamos a leer y a compartir.

X