La fira del Comerç de Guardamar del Segura que tindrà lloc del 15 al 18 d’agost introduirà un nou i nou concepte a l’hora d’abordar aquest tipus d’activitat consistent en la celebració de miniferias sectorials paral·leles. Amb això es pretén comptar amb majors atractius, més diversificació en l’oferta i comportar una major afluència de persones. Així ho exposen la regidora de Promoció Econòmica i Comerç, Gisela Teva i el president de l’Associació de Comerciants de Guardamar, Juan Antonio Ortiz que han presentat aquest dijous la programació de l’esdeveniment que tindrà lloc en la plaça de la Constitució.

“Es tracta de renovar i incentivar aquest tipus d’activitat de promoció del comerç local molt important per al nostre municipi i que crea molts llocs de treballs. I això mitjançant activitats complementàries sectorials que impliquen l’hostaleria, l’agricultura, el sector d’oci i activitats nàutiques”, explica Gisela Teva.

En similars termes es manifesta Juan Antonio Ortíz en assegurar que es pretén canviar el concepte tradicional d’aquest tipus d’activitat i aconseguir una major afluència de públic que conega les nostres ofertes, compre i al mateix temps es divertisca.

A fi d’aconseguir aquests fi, es comptarà amb la mini fira d’activitats marítimes i d’oci que pretén oferir una visió de l’oferta complementària de la localitat i on participen sis empreses. Una altra novetat és la fira de la cervesa artesana, un esdeveniment per als afeccionats a aquest producte on a més de realitzar degustacions es podrà conéixer de primera mà la seua elaboració i canviar impressions amb els productors. El vi també serà protagonista ja que tots els interessats podran conéixer el funcionament d’un celler en la mateixa fira i participar en tres tastos amb diversos productors.

Una altra novetat important d’aquesta fira serà dirigida per l’Associació de Cuiners i Reposteros d’Alacant (Acyra) mitjançant activitats gastronòmiques tendents a valorar i promocionar els productes hortofructícoles del sud de la província. Per a això Acyra organitzarà tres xou cooking on el meló dels Canyissars serà el punt d’atenció. La fira de productes gastronòmics saludables de l’horta té també com a objectiu donar a conéixer aquesta riquesa agrícola.

La regidora de Promoció Econòmica i Comerç va destacar d’altra banda la idoneïtat de les dates de celebració de l’esdeveniment com a conseqüència de l’augment poblacional que registra la localitat on quasi triplica el nombre de residents. “Són bones dates per a donar a conéixer el nostre variat comerç, les nostres ofertes complementàries i fer més agradables l’estada dels nostres visitants” subratlla la regidora.

En la fira del Comerç participen tretze establiments locals relacionats amb el tèxtil, calçat, complements, ferreteria i òptics, entre altres. Associacions locals de diversa índole, acadèmia de dansa de Chari Candela i artistes locals com Noelia Braceras també estaran presents en l’esdeveniment.