Film Symphony Orchestra es presenta en l’Auditori de Torrevella amb el major homenatge mai dedicat a Espanya al compositor més oscarizado de tots els temps: John Williams. L’orquestra simfònica líder a Espanya en música cinematogràfica oferirà així el dissabte 15 de desembre més de dues hores de música en directe. Les entrades es poden adquirir en la web www.auditoriotorrevieja.com

Després de l’èxit del seu anterior gira i de recórrer les principals ciutats d’Espanya, FSO torna a la província d’Alacant amb un espectacle totalment renovat però que recorda als orígens de l’orquestra. El compositor que va fer que mig món s’enamorara de les bandes sonores va ser l’objecte de la primera gira, un primer acostament i un homenatge senzill a aquest gran de la música de cinema que ara reprenen, set anys després, amb molta més força, interpretant un programa doble que abastarà gran part de les seues composicions més brillants.

Fidel a John Williams i a la seua essència, FSO ha mantingut visca la flama tots aquests anys incloent temes seus en totes les gires, a més de dedicar-li concerts especials com el qual van oferir en l’estrena de Jurassic World: el regne caigut, cedint la batuta a J.A. Baiona, o la gira La Música de les Galàxies que incloïa la millor música de Star Wars.

L’Especial John Williams rendirà el major tribut a Espanya fins avui al compositor, amb música mai interpretada en el nostre país. L’orquestra, liderada pel carismàtic director Constantino Martínez-Orts, interpretarà més de trenta bandes sonores, entre les quals s’expliquen les cinc oscarizadas i vint-i-dues de les nominades, que inclouen temes de Star Wars: Els últims Jedi, Memòries d’una Geisha, JFK, El Patriota, Jurassic Park, Harry Potter i La Llista de Schindler.

A més, FSO interpretarà altres peces musicals com Olympic Fanfare and Theme, creada específicament per a la cerimònia d’obertura dels Jocs Olímpics de Los Angeles 1984 i convertida en l’himne dels Jocs Olímpics de la cadena NBC; també Summon the Heroes, escrita en commemoració del centenari dels Jocs Olímpics moderns (Jocs Olímpics d’Atlanta 1996); i fins i tot The Mission, tema compost per a les obertures dels informatius de la cadena de televisió NBC.

Vestuari transgressor

Cada any, FSO porta el seu espectacle un pas més enllà. Enguany, Jaime Suay ha sigut l’encarregat de confeccionar el revolucionari vestuari de l’orquestra, que deixa arrere el tradicional jaqué per a sorprendre al públic amb un nou look molt transgressor. Els vestits, dissenyats i confeccionats per l’ex concursant de ‘Mestres de la costura’, contenen, en paraules del dissenyador, “elements que confereixen l’esperit de la força i l’estil “guerrer”, inspirats en diverses fonts de diferents temps i cultures, des dels guerrers del Xian a pel·lícules com els jocs del fam o Matrix, fins i tot passant per alguns dibuixos animats com Dragon Ball”.