La Filmoteca de l’Institut Valencià de Cultura celebra en el marc del Festival de Cine d’Alacant l’Any Berlanga, amb la projecció de quatre dels seus grans títols al Teatre Arniches del 31 de maig al 3 de juny.

La Universitat d’Alacant també participa en aquest homenatge amb la presència d’Israel Pérez Gil, coordinador de l’Aula de Cine de la Universitat d’Alacant; Francisco J. Ortiz, professor de la Universitat d’Alacant i crític cultural, i Juan A. Rius, catedràtic de Literatura Espanyola de la Universitat d’Alacant, com a introductors de cada una de les pel·lícules, per a aportar la seua visió com a experts.

El director adjunt d’Audiovisuals i Cinematografia de l’IVC, José Luis Moreno, ha recordat que “Berlanga va mantindre una estreta relació professional i personal amb Alacant al llarg de la seua vida, per això ens alegra que els cicles programats per la Filmoteca de l’IVC amb les seues pel·lícules arranquen precisament en el Teatre Arniches, dins del marc del Festival de Cine d’Alacant i amb la col·laboració de la UA. El nostre objectiu és que el cine de Berlanga arribe sobretot a una nova generació d’espectadors”.

Programació:

El cicle arranca el dilluns 31 de maig a les 19.30 hores amb ‘Bienvenido, Míster Marshall’ (1953), protagonitzada per José Isbert, Manolo Morán i Lolita Sevilla. El dimarts 1 de juny hi haurà doble sessió en què es projectaran ‘Plácido’ (1961), una de les millors comèdies del seu director (el film va ser candidat a l’Oscar a la millor pel·lícula de parla no anglesa), a les 17.00 hores, i a les 19.30 hores serà el torn de ‘La escopeta nacional’ (1978), que en el seu repartiment compta amb José Sazatornil, Mónica Randall, Luis Escobar, Antonio Ferrandis, José Luis López Vázquez, Amparo Soler i Luis Ciges, entre altres. ‘La Vaquilla’ (1985) tancarà aquesta programació commemorativa el dijous 3 de juny a les 19.30 hores.

El preu de les entrades és de 3 euros, i estaran a la venda en taquilla, mitja hora abans de cada sessió.