El Institut Valencià de Cultura posa en marxa el canal #quedateencasa per a oferir setmanalment continguts culturals de totes les seues àrees: teatre, música, cinema.
La programació de la Filmoteca consistirà en pel·lícules restaurades pel nostre arxiu i produccions audiovisuals valencianes. El primer lliurament inclou:
-Tires d’animació de principis del segle XX.
-#lafestadelcurtacasa Programa especial per a xiquets i xiquetes, amb curts valencians d’animació.

PEL·LÍCULES RESTAURADES PER LA FILMOTECA
Tires d’animació de principis del segle XX.

Acostumada la nostra mirada a les sofisticadíssimes tècniques d’animació actuals, aquestes seqüències de principis del segle XX, amb el seu ritme hipnòtic, les seues línies tosques i les seues coloracions brillants ens traslladen en un viatge en el temps als inicis del gènere. Són pel·lícules recuperades, restaurades i conservades en la Filmoteca Valenciana.

#LAFESTADELCURTACASA
Animació. 33’. Tots els públics.

Programa d’animació divertit i diferent per als i les xiquetes de la casa: comencem amb Greta i els vegefantásticos, una quadrilla de superherois vegetals, aportant-li una dieta saludable i milers d’aventures. A continuació un poètic curtmetratge sobre l’amistat entre dos xiquets de diferents cultures, Oa, en el qual dos joves xiquets emprendran un viatge que marcarà la seua vida per sempre. Seguim amb El criptozoólogo, l’aventura d’un científic a la recerca del Mosquifante, un animal que viu en una remota illa de les mars del sud. Finalitzem amb el guanyador del Goya al Millor curt d’animació, El venedor de fum, a vegades les coses no són com semblen.

GRETA Y LOS VEGEFANTÁSTICOS
Jorge Bellver, 11’, 2012. Animació

La vida de Greta, una xiqueta de huit anys i la de la seua família, no tornarà a ser la mateixa des de l’aparició dels Vegefantásticos. Aquesta quadrilla de superherois vegetals enriquirà les seues vides, aportant-los una dieta saludable i milers d’aventures.

Etiquetes: Alimentació sana, infància, família
Disponible en castellà i valencià, i subtítols en anglés.

OA
Jaime Maestro, 8’, 2015. Animació

En la solitària estepa de Mongòlia una estrela fugaç comença a caure del cel, alterant la destinació de dos joves xiquets que emprendran un viatge que marcarà la seua vida per sempre.

Etiquetes: Fantàstic, amistat, aventures, altres cultures, infància
Sense diàlegs

EL CRIPTOZOÓLOGO
Vicente Mallols, 8’, 2015. Animació

Bernard, un veterà criptozoólogo, que porta tota la seua vida després de la cerca d’éssers críptidos, es troba davant la possibilitat de donar caça a un dels seus majors reptes, el Mosquifante. Després de desplaçar-se a una llunyana illa de les mars del nord, viurà una aventura plena de dificultats i sorpreses tractant si es fes amb l’estrany ésser.

Etiquetes: Fantàstic, aventures, animals, arqueologia, comèdia
Disponible en castellà, valencià i anglés.

EL VENDEDOR DE HUMO
Jaime Maestro, 6’, 2011. Animació

Guanyar-se la vida fent feliç a la gent hauria de ser una tasca fàcil, no obstant això, hi ha vegades que les coses no són el que semblen i llavors tot es complica.

Etiquetes: Fantàstic, aventures, relacions humanes, humor
Sense diàlegs