Com cada estiu, el Racó de l’Albir es converteix en epicentre de l’activitat cultural estiuenca que llança l’Ajuntament de l’Alfàs del Pi a través de la programació Estiu Festiu, que enguany destaca per la seua aposta musical, amb el Festival ‘Concerts a la lluna de l’Albir’ o el Curs Internacional d’Instrumentistes de Piano, Corda, Guitarra, Canto, Direcció d’Orquestra i Música de Cambra de l’Alfàs.

La programació de Estiu Festiu va arrancar amb una nit de màgia a càrrec del Mag Fran, que va aconseguir ficar-se en la butxaca al públic familiar amb el seu espectacle ‘Franquejant’.

el Festival de Cinema de l’Alfàs del Pi, que es prolongarà fins al diumenge 14 de juliol inclou diverses activitats en el Racó de l’Albir, com el cicle ‘Cinema a la platja’, amb tres sessions els dies 12, 13 i 14 dirigides al públic familiar, o el concert que oferirà en el Museu a l’aire lliure Vila Romana de l’Albir el Cor BeningBé (Veus per Benín), que està format per xiquets i xiquetes que viuen en una situació de pobresa en Cotonou, capital de Benín, i que participen en un projecte educatiu de la Fundació Junts per la Vida.

Amb les seues veus volen ser l’altaveu de la infància al seu país. Aquest és el segon any que actuaran a l’Alfàs. “Estan de gira per Espanya per a donar a conéixer la situació de la infància en aquest país i promoure la defensa dels drets dels menors”, ha explicat el regidor de Cultura, Manuel Casado. És un concert solidari, per al qual s’ha establit un donatiu de 7 euros.

La programació de Estiu Festiu continuarà el dissabte 20 amb l’el concert que oferirà la cantant Inma Mira. Del 23 al 30 de juliol es desenvoluparà el Curs Internacional de Música de l’Alfàs, que contempla, com a activitats complementàries, un interessant programa de concerts de música de cambra de professors i alumnes en espais tan emblemàtics com el Faro de l’Albir. “Una setmana de vetlades musicals gratuïtes obertes a la participació de tota la ciutadania”, incideix Casat.

El Festival ‘Concerts a la lluna de l’Albir’ inclou un total de sis actuacions que se celebraran els dies 26 de juliol i 2, 9, 16, 23 i 30 d’agost en diferents espais del municipi, com la Vila Romana, el Centre Social Platja Albir o el carrer Federico García Lorca. Des de la regidoria de Cultura el que es pretén amb l’organització d’aquest cicle és “omplir les nits d’estiu amb vetlades musicals protagonitzades per intèrprets de reconegut prestigi internacional, oferint a residents i turistes la possibilitat de gaudir de la millor música en enclavaments privilegiats”, ha assenyalat el regidor.

Una altra cita clàssica de la programació musical estiuenca és el concert que ofereix la Societat Musical La Lira de l’Alfàs a la platja de l’Albir. Serà el dissabte 3 d’agost. En aquest mateix espai Rebeca Rods and Black Light protagonitzaran un concert de jazz i gospel el dia 10 del mateix mes.

Així mateix, el Museu a l’aire lliure Vila Romana de l’Albir acollirà el 19 de juliol la presentació del llibre ‘Gat vell. Dites Marineres’, de Francesc Xavier Llorca Ibi, i el dia 3 d’agost, la posada en escena de l’obra ‘Pedro i el capità’, de Mario Benedetti. Un muntatge de la companyia de teatre Teada que dirigeix Victoria Guillén i protagonitzen Sergio Sempere i Ángel Romero. Activitat promoguda per l’Associació d’Uruguaians i amics de la Costa Blanca, que també té previst celebrar el 24 d’agost la Festa de la Independència de l’Uruguai en el Racó de l’Albir.

La programació de Estiu Festiu finalitzarà el 31 d’agost amb un espectacle musical a càrrec de Kontacte Grup de Percussió de València.

Fira d’Artesania en el Racó de l’Albir

Fins al 9 de setembre el Racó de l’Albir acull la seua tradicional Fira d’Artesania, que enguany compta amb una vintena de llocs amb la qualificació artesanal dels seus productes.

Hi ha articles de tota mena: artesania en cuir, bijuteria i joieria, bosses i complements, calçat, ceràmica i vidre, pedra natural, cosmètica natural, trenes de fil, tatuatges en henna, caricatures i retrats… “Un ampli ventall de productes realitzats en la seua majoria per artesans de la comarca, que no es troben en els comerços tradicionals”, ha subratllat el regidor de Turisme i Platges, Luis Miguel Morant, després de la visita realitzada al costat de l’edil de Joventut, Laura Sevilla.

La fira s’enquadra en la programació “Estiu Festiu”, l’aposta cultural de l’Ajuntament de l’Alfàs del Pi, que plena de música, art i espectacle la platja de l’Albir durant els mesos de juliol i agost.

 

02/07/19