La Fira de Nadal torna als carrers del nucli antic de Villena amb un mercat nadalenc i d’artesania durant el 15 i 16 de desembre al qual acompanyen un seguit d’activitats adreçades a tota la família.

El cap de setmana del 15 i 16 de desembre arriba el Nadal a Villena de la mà de la Fira de Nadal que s’instal·larà a l’eix entre Santa Maria i Sant Jaume, la Plaça Major i la Plaça de Santa Maria. Allà es podrà gaudir d’un mercat amb adorns i regals nadalencs al costat de parades d’artesania per als que ja es compta amb 35 expositors. Queden les últimes places disponibles per aquelles persones que vulguin instal·lar el seu lloc en el mercat.

De la mà d’aquest mercat vénen activitats complementàries al llarg de tota la setmana que s’inicien el dimarts dia 11 amb el Festival Interescolar de Nadales. Aquest festival ve a substituir el tradicional concurs de nadales per evitar que les nenes i nens generin competitivitat entre ells. D’aquesta manera es valorarà a tots els participants per igual. El festival comença a les 9:30 hores a l’Església de Santa Maria, s’obsequiarà als nens i nenes amb dolços i un esmorzar a base de xocolata i pastes.

Aquest mateix dia 11 finalitza el taller de pendons de Nadal per a adults que es va iniciar a Colache dirigit a persones adultes. Els pendons serviran per decorar la plaça durant la Fira de Nadal.

Dissabte 15 el mercat obrirà les portes a les 10 i romandrà obert fins a les 22 hores. Diumenge la obertura serà a la mateixa hora sent l’hora de tancament a les 21 hores. Durant tot el cap de setmana es comptarà amb els Contes de Nadal de Pepa Piruleta. Hi haurà tallers infantils i de creació d’ornaments reciclats de Nadal a la Plaça Major i la Plaça de Santa Maria.

Allà es comptarà a més amb la presència dels patges del Nadal, on els nens i nenes podran dipositar les seves cartes de desitjos perquè siguin rebudes per Pare Noel i els Reis Mags. Quique Montoya portarà un taller de globoflèxia i un nou espectacle del Pallasso Cargol dirigit a tota la família.

S’obrirà al públic el Minat de la Plaça Major amb explicacions del personal de Turisme dissabte entre les 12 i les 14 hores. A més aquesta tarda es realitza una nova edició de la Ruta Modernista a partir de les 18:30 hores. Cal fer una inscripció prèvia al telèfon 96.580 38 93. El preu per persona és de 4 euros i s’inclou la degustació de vi i tapes en finalitzar la ruta.

A la vesprada del dissabte dia 15 se celebrarà el Pregó de Nadal a les 19:30 hores a la sala d’actes de la Casa de Cultura. Diumenge a les 12:30 hores té lloc el Concert de Nadales de la Montse i el seu alumnat al qual es convida a assistir a tota la ciutadania.