La Fira de Sant Jordi impulsada per la Regidoria de Comerç de l’Ajuntament d’Elx aquest dissabte en Plaza de Baix comptarà amb escriptors com Espido Freire, Juan Manuel de Prada, Nativel Preciado i Benjamín Prado i amb activitats infantils amb Harry Potter com a temàtica a més de les signatures de llibres i taules redones.

La mostra se celebrarà de 10.00 a 21.00 hores i comptarà amb la participació de 14 llibreries de la ciutat i d’una associació literària.

Així mateix, els escriptors Enrique Botella, Carlos Fidalgo i l’il·licità Eduardo Boix participaran en una taula redona de 13.00 a 14.00 hores sobre la situació de la novel·la negra en l’actualitat, mentre que de 17.00 a 18.00 hores tindrà lloc una altra taula, aquesta vegada amb els autors Mariano Sánchez Soler, Blas Ruiz, Víctor de l’Arbre i Carlos Salem relacionada amb la literatura dels bombardejos.

Tot seguit, el poeta Benjamí Prado oferirà una conferència sobre la saga de Juan Urbano seguida d’un recital de la poetessa Raquel Lanseros i d’una xarrada de l’escriptor i crític literari Juan Manuel de Prada sobre la també poetessa Ana María Martínez Sagi. Tots aquests autors al costat de l’escriptora Nativel Preuat estaran signant exemplars dels seus llibres al llarg del dia.

«Hem volgut que els autors locals puguen participar donant suport a la seua obra i portar a autors de reconegut prestigi que donen més atractiu a aquesta fira i que atraguen també a les poblacions del nostre entorn», ha comentat l’edil de l’àrea, Felip Sànchez.

A més, per al públic infantil estan programats contacontes, tallers amb manualitats entorn de la temàtica d’Harry Potter, una xarrada de l’escriptora Espido Freire sobre mors pioneres de la història i una altra de l’escriptor de José Luis Ferris sobre Miguel Hernández per a xiquets.

«És una fira bastant potent que crec que tindrà un gran atractiu i esperem que per a les llibreries il·licitanes tinga impacte en les seues vendes», ha destacat Sànchez, qui ha anunciat que la regidoria donarà a les llibreries unes roses perquè les entreguen juntament amb la venda dels llibres.

Els participants de la fira faran un descompte del 10% en els llibres que venguen.