La Fira del joguet antic i del col·leccionisme de paper celebra la 22a edició en una nova ubicació: el solar de l’antic ambulatori de Marqués de Campo. Ja han confirmat la participació el proper 7 de desembre més de vint col·leccionistes procedents de València, Alacant, Barcelona, Múrcia i Madrid. La fira, que organitza l’Ajuntament de Dénia amb la col·laboració de l’associació Amics del Joguet de Dénia i l’IES Historiador Chabás, té un llarg recorregut i una reputació en el món dels col·leccionistes que fa que any rere any tant expositors com públic aficionat acudisquen fidelment a la cita.
L’esdeveniment s’ha presentat en les instal·lacions del Museu dels Joguets de Dénia amb la participació de l’alcalde, Vicent Grimalt, la presidenta de l’associació Amics del Joguet de Dénia, Maite Carrió, el regidor de Cultura, Raúl García de la Reina, el professor de l’IES Historiador Chabàs Marià Iglesias, el coordinador de la fira, Rodolfo Iglesias i Manolo Noguera, jogueter de Dénia i membre de l’associació.
La fira se celebrarà en horari de 9 a 15 hores. A més de les peces, “algunes d’elles molt valuoses”, que exhibiran els expositors, el públic podrà gaudir de jocs tradicionals al carrer coordinats pel  professor del Cicle de Grau Superior en Ensenyament i Animació Socioesportiva Marià Iglesias, i el seu alumnat, que amb esta activitat té l’oportunitat d’aprendre i practicar. Enguany també estarà present com a activitat complementària de la fira el projecte de coeducació La peluca de Luca.
Ampliació del museu
La presentació d’esta 22a edició de la Fira del joguet antic ha estat aprofitada per l’alcalde de Dénia per a anunciar que, en breu, van a iniciar-se les obres d’ampliació del Museu dels Joguets, una de les reivindicacions històriques de l’associació que presideix Carrió. El museu s’ubica actualment en la primera planta de l’edifici del Centre d’Art l’Estació i, després de les reformes previstes per l’ajuntament, passarà a ocupar també la meitat de la planta baixa.
Vicent Grimalt ha assenyalat que l’associació Amics del Joguet de Dénia disposa de molt de material als seus fons que actualment no pot ser disfrutat pel públic per manca d’espai. Tanmateix, “Dénia es mereix i necessita més espai per als joguets, part important de la nostra història, i nosaltres tenim l’obligació de facilitar-lo”. L’habilitació d’este nou espai destinat a Museu dels Joguets està previst que finalitze a principis de 2020.
Esta mesura ve precedida de les millores que han anat introduint-se en les instal·lacions, de les quals, Maite Carrió ha destacat la posada en funcionament de l’ascensor d’accés a la primera planta de l’edifici, on es troba el Museu dels Joguets, i unes altres com la col·locació d’estors a les finestres per a preservar els joguets antics de la llum. Ara, la presidenta de l’associació en reclama unes altres que considera importants, com, per exemple, una major difusió d’este espai museístic “per tal que la gent conega el que hi ha ací”.