Feslalí “Alcalalí en flor” conclou el 23 i 24 de febrer amb la Fira d’Oficis i Productes de la Terra, amb una variada oferta de productes ecològics, artesanals, autòctons, de km0, i directes de la persona productora a la consumidora.

Una fira que a més de potenciar l’essència d’Alcalalí també oferirà una ampla programació cultural per a tots els públics.

El dissabte 23 s’oferirà la visita al horts d’ametlers amb la SAT Llauradors d’Alcalalí, destacant la col·laboració de l’Oficina de la Innovació i la Creativitat i la Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Dénia. Aquestes visites tenen com a objectiu la dignificació del treball del camp i la posada en valor d’un producte tant nostre com és l’ametla.

A partir de les 12 h i en el Museu Etnològic, tindrà lloc el tast d’olis locals. En acabar es comptarà amb l’actuació infantil de Dani Miquel.

Durant tot el cap de setmana la música serà l’acompanyant principal, destaquem l’actuació de Jazzy Makers i els Jóvens, grup revelació de música en valencià. Les persones visitants també podran gaudir de la presentació de l’últim projecte patrimonial de la MACMA, el Mapa Cultural de la Marina Alta, o de l’actuació de la Muixeranga de la Marina Alta.

La IV Ruta de la Tapa amb ametlla també serà un dels plats estrela d’aquesta fira, per no oblidar-nos de les visites a la Torre Medieval o al Museu Etnològic.

L’objectiu de Feslalí, Alcalalí en Flor, es mostrar el potencial turístic del municipi, utilitzant el paisatge agrari com a escenari principal i amb intenció de reconèixer el gran treball que fa la gent que treballa la terra, valorant així la gran qualitat de la nostra ametlla i gastronomia.

PROGRAMACIÓ:

23 DE FEBRER

10 h: Visita als horts d’ametlers amb la SAT Llauradors d’Alcalalí. Activitat impulsada per l’Oficina de la Innovació i la Creativitat i la Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Dénia. A dintre del Pla d’Acció Dénia & Marina Alta Tastinglife de la Ciutat Creativa de la

11  h: Inauguració de la Fira.

 11:30 h: Xirimiters i Muixeranga de la Marina 12 h: Tast d’olis locals en el Museu Etnològic

12:30 h: Actuació infantil a càrrec de Dani Miquel, Plaça de l’Ajuntament. 16 a 18 h: Jocs populars. C/ Porxe

17:30 h: Actuació, a càrrec del grup Jazzy Makers, Plaça de l’Ajuntament.

24 DE FEBRER

10 h: Eixida senderista entre ametlers en flor. Eixida: Plaça de l’Ajuntament

11 h: Passacarrer de “Cabuts, dolçaina i tabalet”, a càrrec de la Colla de Cabuts El Llidoner d’Ador

12 h: Exposició i entrega dels premis de la IV Marató Fotogràfic #AlcalalíEnFlor, en el Museu Etnològic

12 a 14 h: Jocs populars. Carrer Porxe

12:30 h: Presentació del Mapa Cultural de la Marina Alta, a càrrec de la MACMA.

16 h: Música en directe, a càrrec de Els Jóvens. Plaça de l’Ajuntament 18 h: Clausura de “Feslalí”