La Fira del Llibre d’Alacant 2020, organitzada per la Regidoria de Cultura i la Diputació Provincial d’Alacant, ha aconseguit més de mig milió d’impactes en xarxes socials en un any marcat per la virtualitat a causa de les actuals circumstàncies sanitàries de la pandèmia.

“Enguany ens hem enfrontat al repte de convertir una activitat que porta 50 anys reunint-nos en diversos llocs de la nostra ciutat a un esdeveniment que ens ha unit virtualment i, malgrat les dificultats, estem molt contents amb els resultats”, ha assegurat el regidor de Cultura, Antonio Manresa, qui ha informat que durant els 10 dies que ha durat la fira, del 28 d’octubre a l’1 de novembre, s’han realitzat 90 activitats, 40 d’elles dedicades al públic infantil; han participat 43 aules de diferents centres educatius de la ciutat en FLA-Educa, un innovador projecte educatiu celebrat també online; i 70 autors han dialogat amb els seus lectors.

“La Fira del Llibre d’Alacant s’ha mantingut gràcies a la innovació i el treball de grans professionals mentre en altres llocs, com a Madrid, es cancel·laven”, ha destacat Manresa, qui assenyala, a més, el fet que aquest nou format ha permés traspassar els límits geogràfics de la ciutat i de la província convertint a la fira en un esdeveniment internacional.

Per part seua, la diputada de Cultura, Julia Parra, ha assegurat que “s’ha aconseguit aconseguir els objectius marcats per a enguany, entre els quals es troben fer costat a totes les persones l’activitat professional de les quals i ingressos depén dels llibres, animar a la lectura, potenciar la creativitat i establir canals de diàleg entre diferents agents culturals per a crear sinergies amb l’ajuda dels recursos digitals que s’han desenvolupat amb èxit per a aquesta ocasió”.

Entre les dades de participació d’aquesta trobada entre la literatura i el seu públic cal destacar el mig milió d’impactes aconseguits en Facebook i les 31.000 persones que han interactuat en les publicacions d’aquesta xarxa social. A més, s’han sumat 1.452 nous seguidors en aquesta fira i les reproduccions de vídeo ascendeixen a més de 60.000.

Respecte a la web de la fira, ha registrat més de 17.000 visites que han derivat de 8.700 usuaris diferents, un resultat que multiplica per quatre l’impacte en web d’anys anteriors.

Després d’analitzar els resultats de la fira, s’ha observat que les activitats que han obtingut major impacte han sigut la celebració dels tallers, les conferències dels escriptors de rellevància nacional (com les que van impartir David Trueba, Bluejeans i Elvira Lindo), les presentacions de llibres d’adults, les infantils i, finalment, les animacions infantils.

Per tot això, els titulars de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Alacant i de l’àrea de Cultura de la Diputació han mostrat la seua satisfacció per haver aconseguit els objectius proposats.