Plantes, flors i fruites submergides al costat de natures mortes inspirades en les pintures del Museu Nacional del Prado són les imatges que componen l’obra de la prestigiosa fotògrafa Pilar Pequeño, qui inaugurarà la seua exposició La flora mediterrània en l’obra de Pilar Pequeño demà a les 19.00 hores a Casa Mediterráneo, amb aforament reduït i inscripció prèvia per correu electrònic. A més, la presentació de la col·lecció es podrà seguir en streaming des del seu web.

El recorregut compost per 16 fotografies, preses entre 2009 i 2021, que s’eleven sobre l’Espai Blau de la institució diplomàtica, arranca amb una sèrie de plantes submergides entre les quals es poden apreciar codonys, jaras o arboços, entre altres perquè totes elles són, segons apunta Xicotet, “l’aportació, a través de l’evolució de diverses civilitzacions com a egipcis, fenicis, grecs, cartaginesos o musulmans, de noves espècies que es van introduir a la regió”, amb un element característic del Mediterrani que li acompanya, com és la llum. Així mateix, la mostra contínua amb natures mortes inspirades en la natura morta espanyola i la pintura flamenca, les protagonistes de la qual són fruites i flors sobre el metall dels plats, estovalles i altres utensilis.

Per a Pequeño, Medalla d’Or al Mèrit en les Belles arts i guardonada en el certamen PhotoEspaña 2019 amb Premi Bartolomé Ros, “és apassionant veure com es transforma l’escena segons modifique la llum, sempre natural que tamise amb plàstics o teles de diferents opacitats”.

“Les imatges que he triat com a representació de la flora mediterrània en la meua obra formen part de les meues sèries de naturaleses mortes”, ha detallat Pequeño. I és que, per a l’autora en aquesta mena d’obra no existeix un “moment decisiu” com en altres estils amb moviment o persones, en aquest cas “cal crear-lo, analitzar el subjecte, buscar l’enquadrament, modificar la llum, veient com aqueixos canvis afecten la totalitat de l’obra”.

La mostra es podrà visitar fins al 10 de desembre en horari de dilluns a divendres de 9 a 14 hores en l’Espai Blau de Casa Mediterráneo, amb inscripció prèvia obligatòria en el correu electrònic eventos@casa-mediterraneo.es.