El Auditori Teulada Moraira va presentar aquest dilluns, 5 d’agost, la IX edició “Alere/*Dolia, mostra de Enoturismo i Gastronomia” que se celebrarà el pròxim 7 de setembre i en la qual enguany prenen el protagonisme tres grans cuineres: María José San Román, Xef del restaurant El Monastrell d’Alacant, Estrella Michelín i *Sols Repsol; María José Martínez, del restaurant Llenç i Sol Repsol; i Sole Ballester Romans, Estrella Michelín del Restaurant Casa Pepa d’Ondara.

Una nova edició per a aquest projecte de Alere/*Dolia en el qual des d’aquesta plataforma de divulgació del Auditori Teulada Moraira es vol expressar el valor i la importància que té el nostre territori, els seus productes i la seua gastronomia. Enguany tindrà principal rellevància el raïm Moscatell d’Alexandria dins del seu context a la Marina Alta.

Durant la presentació d’aquesta novena edició es va posar de manifest també la incorporació del concepte Alere. D’aquesta manera, si el nom Dolia ja incorporava reminiscències a èpoques anteriors a partir d’ara es complementa amb la paraula Alere, segons va manifestar la direcció de l’auditori.

Maite Serrat, directora del Auditori Teulada Moraira, es va encarregar de moderar l’acte i va manifestar la importància d’aquest gran projecte Alere/*Dolia, com una de les marques turístic-culturals pròpies d’aquest far obert a la cultura.

Així mateix, la mateixa María José San Román durant la presentació “tenim un país espectacular amb un territori meravellós on som un reducte que demostra que podem viure del que es fabrica ací, per això és important apostar per la sostenibilitat i pels nostres productes”. En les seues declaracions també va elogiar l’enclavament on s’haja situat l’auditori i el treball que es realitza en aquesta mostra. A més, María José va destacar la importància que s’aposte pel paper de la dona dins de l’alta cuina alguna cosa que pretenen impulsar a través de l’associació MEG (Dones en la Gastronomia).

Precisament, Toni Pérez Marcos, crític gastronòmic, cuiner, gerent de Salaons Ànima Marina i directiu en MEG estarà també present el pròxim 7 de setembre en l’escenari. “La idea és que les tres cuineres MEG elaboren algun plat amb els nostres salaons. Una bona amalgama perquè Alere/*Dolia continue estant al nivell gastronòmic, cultural i d’innovació i desenvolupament que realitza tots aquests anys”.

A més, seguint la línia d’investigació sobre els matisos del moscatell d’Alexandria estarà present en aquesta nova edició el bartender i mestre heladero Santi Gómez. “Sempre m’ha meravellat de la Marina Alta que pot ser el màxim exponent del Mediterrani. En aquesta comarca ho tenim tot. Per a mi el gelat és el meu llenç i el 7 de setembre traslladarem el que aporta el territori de la MarinaAlta dins del gelat. Serà el gelat el que ens conte la història d’aquesta comarca”, va comentar Santi Gómez.

Per part seua, Iván Talens, bartender, va manifestar la importància que li atorga al nostre territori gastronòmic els nostres productes de proximitat. “Sempre hem volgut demostrar la part més líquida de la gastronomia dins del valor gastronòmic de la cocteleria i a la Comunitat Valenciana tenim un gran rebost, ho tenim tot. Enguany farem una cosa lligada al vi, que serà el gran protagonista de les nostres propostes”. Talens al costat de Gómez s’encarregaran de l’apartat de la cocteleria d’enguany en aquesta mostra on el vi, com ja anunciava serà el gran protagonista.

En la presentació d’aquesta nova edició de enoturismo i gastronomia van participar a més Rosa Vila Vallés, presidenta de la Fundació de la CV Auditori Teulada Moraira i alcaldessa de Teulada Moraira qui va descriure el programa Alere/*Dolia com “una unió de la nostra tradició amb la fusió de la nova cuina. A més, enguany tenim la sort que aquesta edició té un nom femení ja que ens acompanyaran tres grans xefs. Per a mi és un orgull que aquesta novena edició estiga formada per aquestes tres persones. A la Marina Alta som un referent gastronòmic i anem per bon camí”.

Li va acompanyar el patró de la Fundació de l’auditori i Regidor de Cultura i, Alejandro Lobell: “La cultura del raïm de Moscatell no és una cultura feta en uns dies. El raïm ha creat una cultura territorial cada vegada més en alça”

Alere/*Dolia continuarà ressaltant un altre dels punts que més li identifiquen com és el de la presa de consciència per aconseguir major sostenibilitat del nostre planeta, dins de l’apartat Dolia/*Kids dedicat als més xicotets. Per a aquesta ocasió es realitzarà un taller sobre la preservació dels nostres fons marins denominat ‘El plàstic en les entranyes del mar’ a càrrec de Rosa Montesa de Reciclatge Creatiu.

Des de la Fundació de la CV Auditori Teulada Moraira es fa partícip a totes aquelles persones que vulguen conéixer de prop aquest projecte el 7 de setembre en el Auditori Teulada Moraira