La funció ‘Eva contra Eva’ protagonitzada per Ana Belén obrirà la programació de febrer a juny del Gran Teatre d’Elx

Ana Belén obrirà la programació del Gran Teatre amb la funció ‘Eva contra Eva’ –la versió teatral de ‘Eva al desnudo’–, el dissabte 5 de febrer a les 20.00 hores. Fins a juny de 2022, tal com ha explicat la regidora de Cultura, Marga Antón, al costat del programador municipal, Julián Sáez, artistes de la talla d’Antonio de la Torre, Nancho Novo, Belén Cuesta, Ricardo Gómez, Josema Yuste, Gabino Diego, Antonio Canales, Passió Vega, Coc Maia, El Xiquet d’Elx, Café Quijano i els musicals ‘Totally Tina!’, ‘Romeo i Julieta, un amor immortal’, ‘Ànima de bohemi’ de la Portenya Tango i ‘The Opera Bojos’ de Yllana, trepitjaran les taules del centenari espai escènic; unes propostes “a l’altura dels grans teatres d’aquest país”, ha assegurat Sáez.

Entre les funcions destacades es troben ‘Un hombre de paso’, amb de la Torre, el 26 de febrer a les 20.00 hores; ‘Seda, de Alessandro Baricco’, de la mà de Novo, el 27 de març a les 19.00, amb motiu del Dia Mundial del Teatre; ‘El hombre almohada’, amb Belén Cuesta i Ricardo Gómez, el 21 de maig a les 20.00; o ‘El bar prodigioso’, l’El 11 de juny a les 20.00. Aquest últim és una estrena nacional de l’escriptor, director de cinema i dramaturg vinculat a Elx Roberto Santiago, en el qual actua l’il·licità Manuel Hernández, qui apareix en diferents sèries televisives.

Els musicals estaran representats per ‘Alma de bohemio’ de La Porteña Tango, el 13 de febrer a les 19.00 hores; per ‘Totally Tina!’, dedicat a la cantant estatunidenca Tina Turner, el 17 de febrer a les 21.00; per ‘Romeo i Julieta, un amor inmortal’, el 18 i 19 de febrer a les 20.00; i per ‘The Opera Locos’ –en el qual participa l’il·licità Javier Agulló–, de la prestigiosa companyia Yllana, el 18 de març a les 20.00. Els més xicotets igualment podran gaudir del teatre musical amb ‘Cantachef’, el 29 d’abril a les 17.30.

L’11 de març a les 20.00 hores es reposarà ‘La mort i la donzella’, espectacle coreogràfic produït pel Institut Valencià de Cultura i dirigit per la il·licitana Asun Noales –guardonat en l’última edició dels Premis Max– que es va estrenar a nivell nacional a Elx a l’inici de la temporada del Gran Teatre. El 29 d’abril a la mateixa hora es commemorarà el Dia Internacional de la Dansa amb figures de primer nivell del flamenc com Antonio Canales, Juan Andrés Maya, Amador Rojas i Iván Vargas en ‘Prínceps’.

L’Orquestra Simfònica Ciutat d’Elx (OSCE) seguirà amb concerts en tots els mesos de la programació. I se celebrarà el Dia Internacional del Jazz el 30 d’abril, en el qual el percussionista i productor Encert di Geraldo vindrà acompanyat d’alguns dels millors músics de jazz del panorama internacional. A més, Antón ha subratllat la nova edició del cicle literari ‘La dignitat de la paraula’ amb la presència de les escriptores Sara Mesa, Belén Copegui i Ros Berbel al març, abril i maig, respectivament. Així mateix, l’humor comptarà amb l’espectacle pel Dia de la Dona ‘Còmiques’ el 13 de març; i el 12 de juny ‘De l’esport també s’ix’, amb Javi Sancho.

La recta final de la temporada 2021/2022 del Gran Teatre té com a lema ‘Tornar a somiar’ en clara referència a la recuperació de la vida cultural en el municipi. En aqueix sentit, l’edil ha recalcat que la Regidoria continua apostant per la seguretat higienicosanitària en els seus espais escènics, i que gràcies a això “ja tenim guanyada la confiança del públic, fent que hàgem pogut recuperar els aforaments complets, sent el que més satisfacció ens dona perquè és la resposta més positiva a les propostes que realitzem”, ha conclòs, convidant a la ciutadania a gaudir del que el Gran Teatre ofereix.