Com és habitual, l’Ajuntament de Villena i la Regidoria d’Igualtat, han organitzat una àmplia varietat de propostes per al calendari d’actes commemoratius i reivindicatius entorn d’aquesta data. El Teatre Chapí, ha programat aquesta representació que compta amb el patrocini de la Seu Universitària de Villena. La cita és el dijous 5 de març a les 20’30 h.

La funció Iphigenia en Vallecas, està basada en Iphigenia in Splott amb la qual el seu autor Gary Owen, va guanyar en 2015 el premi al millor text en el Festival d’Edimburg. Aquesta nova versió del mite, ens trobem a una Iphigenia amb llengua viperina i fatxenderia, dessuadora, leggings i pendents de cércol; una jove que passeja per una Vallecas que s’esfondra. Li diuen choni i bruta i quinqui. En la seua precària existència conviuen les drogues, l’alcohol, la desocupació, la pobresa, el drama de les joves mares solteres i el de les retallades en els serveis públics, que precisament afecten les comunitats que més els necessiten. Escoles tancades, hospitals que cauen. Com Ifigenia, l’heroïna del mite grec, aquesta Ifi vallecana se sacrifica pel bé dels quals l’envolten.

Hervás compon a un personatge espurnejant, llenguallarg, excessiu i violent, fruit de les turbulències del món en el qual viu, residu de la supervivència, molt de cinema social de Ken Loach o Fernando León de Aranoa. O de lletra de trap. Tot això, en el fons, és una armadura per a protegir a un ser espantat, desvalgut i tendre que viu en un ambient despietat.

IPHIGENIA A VALLECAS ha sigut guanyadora dels Premis Max 2019 al Millor Espectacle Revelació i Millor Actriu Protagonista, així com del XXVII Premi Unió d’Actors i del Premi Ercilla de Teatre 2018 a la Millor Actriu Protagonista.

IPHIGENIA A VALLECAS de Gary Owen

Director: Antoni C. Guijosa

Adaptadora i protagonista: María Hervás.

TEATRE CHAPÍ – Villena

Dijous 5 de març 2020. 20’00 h.

Preu únic: 4 €

Amb la col·laboració de la Seu Universitària de Villena.

Més informació: www.teatrokamikaze.com

www.youtube.com/watch?v=lA2P53T0o-k