#PuertasAbiertas, suposa la primera incursió com a dramaturga de la periodista Emma Riverola, qui recrea en aquesta funció les hores que van seguir a l’atemptat terrorista que va assolar París fa a penes uns anys. La cita és el dissabte 2 d’octubre a les 19’30 h.

Abel Folk dirigeix a Cayetana Guillén Corb i a Ayoub El Hilali, protagonistes d’aquesta intriga teatral que transcorre en les hores immediatament posteriors a un atemptat terrorista que ha deixat en suspens la vida en el centre de París. El botí dels terroristes es comptabilitza en desenes de morts i en el pànic general de la població. Molts parisencs s’han quedat sense possibilitat de tornar a la seua llar i els veïns del centre de la ciutat decideixen obrir-los les seues portes i acollir-los per a passar la nit. Julie (Cayetana Guillén) és una d’aqueixes veïnes, que obrirà les seues portes al desconegut. Paradoxalment, ella decideix gestionar la seua por obrint la seua casa, en comptes de tancar-se en la seua closca. És llavors quan apareix un home ple de misteri i de mentides, que possiblement és una amenaça, però que tal vegada només té por. Aqueixa nit es gestarà un autèntic terratrémol de sentiments contradictoris entre les quatre parets de la casa de Julie. Mentrestant, fora la ciutat plora…

Sota aquesta premissa, Emma Riverola ha reflexionat sobre la por, la violència i els prejudicis, però també l’ha fet sobre l’empatia, la capacitat d’entesa entre les persones i l’esperança d’aconseguir un món més just i pròxim. Perquè encara que #Portes Obertes parla de la por i de l’odi, també el fa de l’amor, de l’esperança i de la confiança en l’espècie humana. L’obra és fruit dels nombrosos interrogants que l’autora es va plantejar després d’aquell atemptat, i no pretén trobar resposta a tots ells, però sí que obrir un diàleg necessari en aquests temps convulsos.

#PORTES OBERTES d’Emma Riverola

Direcció: Abel Folk

Amb Cayetana Guillén Corb i Ayoub El Hilali

Duració: 1 hora i 15 minuts sense descans

Dissabte 2 d’octubre 2021 19’30 hores.

TEATRE CHAPÍ.