La Fundació Jorge Alió per a la Prevenció de la Ceguesa ha volgut reconéixer la labor artística dels més xicotets, entregant els trofeus, medalles, diplomes i catàlegs als xiquets i xiquetes finalistes de l’III Concurs de Dibuix ‘Mirades Infantil’. D’aquesta manera, es va celebrar un esdeveniment especial amb la presència de participants, patrocinadors i col·laboradors. Els treballs es podran visitar fins al 9 de maig a la Sala Municipal d’Exposicions de la Llotja del Peix d’Alacant al costat de les obres seleccionades del XII Certamen Nacional i l’IX Certamen Internacional de Pintura ‘Mirades 2020’.

Encara que els premis amb dotació econòmica d’aquesta edició ja es van entregar en un acte celebrat a l’Hotel Meliá d’Alacant, les guanyadores dels tres guardons i quatre mencions honorífiques han pogut rebre ara els seus merescuts reconeixements a la sala d’exposicions. El mateix espai en el qual estan exposades obres de prestigiosos artistes com José María Yturralde, Premi d’Honor a la ‘Millor Trajectòria Professional i Artística’ de ‘Mirades 2020’.

L’acte va estar conduït per María López Iglesias, presidenta executiva de la Fundació Va aliar i directora del Certamen ‘Mirades’, que va estar acompanyada per Maryla Dabrowska, artista coordinadora d’aquest Concurs. La també propietària de Rastre Recycla és la patrocinadora de la categoria de 6 a 8 anys, que va rebre 101 dibuixos. ‘Els ulls de la nit’ és el treball que li va fer guanyar a Lucía Molina Siegert (Immaculada Jesuïtes) el premi de 200 euros. Mentrestant, la menció honorífica va ser per a ‘Horitzó’ d’Ana Sempere Alcalde (Santa Teresa Vistahermosa).

Per la seua part Valeria Rico Albert (Rafael Altamira) va rebre el trofeu del premi, valorat en 200 euros, per ‘Ulls que no veuen, cor que no sent’ en la categoria de 9 a 11 anys, que va rebre 97 treballs. Aquesta categoria compta amb la col·laboració de l’Associació d’Artistes Alacantins (AAA), que va estar representada per la seua vicepresidenta Loles Guardiola. D’altra banda, María Sánchez Santoja (Santa Teresa Vistahermosa) amb ‘Repte’ va ser reconeguda amb una menció honorífica.

Quant al Premi COMA de 300 euros en la categoria de 12 a 16 anys, que va aconseguir 17 propostes, l’obra guanyadora va ser ‘Mirada perduda’ de Sofía Rodríguez Martínez (Maristes Sagrat Cor). Les mencions honorífiques van anar a parar a Giulia Putin Francés (Immaculada Jesuïtes) per ‘El llenguatge de la mirada’, i a Ainhoa Lloret Vallejo (CEU) per ‘Eterna mirada’. En aquesta ocasió Juan José Lobato, director de l’àrea cultural del Col·legi Oficial de Metges d’Alacant (COMA), institució col·laboradora en aquesta categoria, va ser el responsable d’entregar els diplomes.

Cal destacar que totes les alumnes premiades i amb esment, així com els 24 seleccionats, van rebre en el seu moment un diploma de la Fundació Va aliar i un obsequi per cortesia d’El Corte Inglés. Aquesta tercera edició, que ha atorgat 700 euros en premis, ha comptat amb una major participació i qualitat dels 215 treballs presentats. Aquest esdeveniment cultural també va comptar amb la presència de l’artista Juan Antonio Poblador, president d’honor de l’Associació d’Artistes Alacantins (AAA) i jurat del Concurs; així com dos dels professors dels alumnes Eduardo Caro i Alicia Mena.

Així mateix, el jurat va estar compost per Isabel Moya, presidenta del Col·legi de Metges d’Alacant (COMA); Maryla Dabrowska, artista i coordinadora del Concurs de Dibuix ‘Mirades Infantil’; Fernando Mateo i Juan Antonio Poblador, actual president i president honorífic, respectivament, de l’Associació d’Artistes Alacantins; i María López Iglesias, presidenta de la Fundació Jorge Alió.

Amb ‘El llenguatge de la mirada’ com a lema, l’III Concurs ‘Mirades Infantil’ cerca fomentar l’art entre els més xicotets. Tot gràcies a l’organització de la Fundació Jorge Alió per a la Prevenció de la Ceguesa al costat de l’Ajuntament d’Alacant; i el patrocini del Col·legi Oficial de Metges d’Alacant (COMA), l’Associació Artistes Alacantins, Rastre Recycla, Hotel Meliá Alacant i El Corte Inglés. Aquesta iniciativa cultural també compta amb la col·laboració de CONCAPA, ASPANIÓN Xiquets amb càncer, Fundació Serveis Familiars de la Comunitat Valenciana, Tarsa, Hui és el dia, ArtyHum, Alquibla i La Botica de l’Art.