La Fundació Caja Mediterráneo presenta en el seu Sala d’Exposicions Emilio Varela d’Alacant “Mujer. Dona Mujer”, una exposició fotogràfica que reuneix amb obres de 16 dels socis de l’associació d’Escriptors de Llums d’Alacant (ELUA). La mostra romandrà oberta al públic fins al 5 de maig.

El president de la Fundació Caja Mediterráneo, Luis Boyer, i el president de l’associació ELUA, Javier Serrano, seran els encarregats de presentar aquesta exposició.

Boyer ha assenyalat que “la Fundació Caja Mediterráneo ha emprés aquests últims anys una estratègia d’aliances que ens està permetent teixir sinergies amb les institucions culturals més importants de la nostra terra i, d’aquesta manera, oferir una programació cultural de primera qualitat a la societat. Sens dubte, ELUA s’ha convertit per mèrits propis en un actor de referència dins del panorama cultural alacantí”.

“Mujer. Dona. Mujer” és l’últim projecte de ELUA, les labors del qual de producció per a realitzar aquesta exposició van arrancar al juny del passat any, quan els socis de l’associació van triar que el tema comú de la mostra seria la dona en tots els seus àmbits.

Després de mesos de reflexió, ELUA va crear un comité per a ajudar, valorar i, si escau, proposar formes i formats que permeteren als fotògrafs exposar el seu projecte. Finalment es van seleccionar els projectes expositius de 16 fotògrafs, les obres dels quals aniran acompanyats d’un foto lliure que permetrà als visitants interactuar amb els espectadors i que complementarà l’obra exposada.

L’exposició “Mujer. Dona. Mujer” podrà visitar-se a la Sala d’Exposicions Emilio Varela d’Alacant que la Fundació Caja Mediterráneo té en l’avinguda Ramón y Cajal, 5, i estarà oberta al públic de dimarts a divendres de 16 a 20 hores i els Dissabtes diumenges i festius de 10 a 14 hores. A més, hi haurà visites guiades gratuïtes tots els dimecres del mes d’abril a les 18 hores.

ELUA

L’associació Escriptors de Llums de la Universitat d’Alacant porta des de l’any 2003 treballant per la cultura de la fotografia en blanc i negre. És una associació oberta a amants de l’art de la fotografia i com a forma d’expressió i comunicació social.

Tots els anys organitzen, i ja van deu edicions, la Tardor Fotogràfica en el Barri antic d’Alacant amb el Patrocini del Patronat Municipal de l’Habitatge i de l’Edifici EL CLAUSTRE, amb una participació mitjana de 500 persones i 300 fotògrafs. Així mateix, urante el mes de juny ELUA també organitza el seminari INFOTOGRAFOS, on es donen cita a primeres figures del món de la fotografia.

ELUA autoedita una revista fotogràfica d’autor amb les obres de socis (edició de 500 exemplars) , autofinançat, maquetat i editat pels mateixos autors.

L’associació realitza al llarg de l’any exposicions, tant col·lectives com individuals dels seus socis, en la Seu de la Universitat de Alicaten i a l’hotel Abba Centrum d’Alacant cada tres mesos amb la presentació de la revista #ELUA.