L’Aula de Cultura d’Alacant acull l’el dissabte 13 d’abril, a partir de les 20.00 hores, el concert Tribut a Ludovico Einaudi, a càrrec del pianista i compositor Borja R. Niso, que interpretarà les obres més conegudes del creador italià.

Borja R. Niso és un artista dotat d’un talent particular, enamorat de la música de Ludovico Einaudi, que en sol dos anys ha aconseguit captivar al públic, que li segueix fidelment a cada sessió que ofereix, mobilitzat a través de la xarxes socials. Un talent singular, però tardà, sense formació acadèmica musical prèvia, que va començar a interpretar els seus primers concordes amb un teclat infantil, propietat del seu fill Hugo, fa menys de tres anys, després d’assistir a un concert de Einaudi en el Teatre Real el 16 d’abril de 2016.

Aqueix dia, després d’escoltar “Nuvole Bianche” (un tema conegut pel públic espanyol per ser la banda sonora d’un dels anuncis de la Loteria Nacional), va quedar fetillat de la música del compositor italià, per l’extrema bellesa i sensibilitat del que acabava de sentir. I a partir de llavors, amb el teclat digital del seu fill a la mà, va començar a tractar de repetir el que havia escoltat en el concert del mestre italià. “Durant les primeres setmanes vaig centrar els meus esforços a traure el tema d’oïda, gràcies al meravellós món dels tutorials de Youtube”, declara.

Niso, que en el seu dia a dia treballa com a consultor d’empreses en el sector del turisme i els viatges, va començar una conscienciosa preparació, a base d’hores de treball, constància, il·lusió i sacrifici, recolzant-se en professors, acadèmies i assajant, quan les seues ocupacions li ho permeten.

Borja R. Niso destaca que «en poc més de dos anys des que em vaig embarcar en aquest nou camí vital, he aconseguit llançar i desenvolupar una carrera musical com a pianista i compositor, oferint concerts en moltes ciutats espanyoles i en importants institucions i sales de concerts, amb un programa on busque rendir un sincer homenatge al compositor italià que em va canviar la vida en 2016“.

Amb una durada aproximada de 120 minuts, el concert estarà dividit en quatre blocs, els tres primers amb obres de Einaudi i l’última amb obres compostes pel mateix Borja R. Niso.

Ludovico Einaudi és un compositor i pianista italià que s’ha fet conegut pel gran públic gràcies a les seues composicions seductores i melodies hechizantes. Einaudi representa un dels majors èxits de la música new age dels últims anys, no solament pels seus discos, sinó també pels concerts realitzats per tot el món.

Els assistents al concert escoltaran alguns dels temes més coneguts de Ludovico Einaudi, així com una selecció de les principals temes que formen part del primer disc com a compositor de Borja R. Niso, Orígens, “on l’amor que sent per la música i un profund respecte pel piano, s’han unit per a donar forma a la meua nova manera de vida i canal d’expressió: la música”, afirma el pianista.

El concert Tribut a Ludovico Einaudi tindrà lloc dissabte que ve 13 d’abril, a les 20 hores, a l’Aula de Cultura d’Alacant (Av. Doctor Gadea, 1) de la Fundació Caja Mediterráneo. Les entrades poden adquirir-se en Ticketea i en la taquilla de l’Aula des de dues hores abans del concert.

El mateix Borja R. Niso descriu la seua trajectòria i el concert en aquest vídeo.

PROGRAMA: Tribut a Ludovico Einaudi

PART 1:

[01] | Walk (In a Time Lapse – 2013)

[02] | Night (Elements – 2015)

[03] | Four Dimensions (Elements – 2015)

[04] | Elements (Elements – 2015)

[05] | In Un’altra Vita (I Giorni – 2001)

[06] | Divenire (Divenire – 2006)

 

PART 2:

[07] | Song For Gavin (Elements – 2015)

[08] | La Línea Scura (Le Onde – 1996)

[09] | Primavera (Divenire – 2006)

[10] | Al Di Là Del Vetro (Luce dei Miei Occhi – 2001)

[11] | Fairytale (Islands Essential Einaudi – 2011)

 

PART 3:

[12] | Berlin Song (Nightbook – 2009)

[13] | Una Mattina (Una Mattina – 2004)

[14] | Fly (Divenire – 2006)

[15] | Experience (In a Time Lapse – 2013)

[16] | Nuvole Bianche (Una Mattina – 2004)

 

PART 4: ORIGENS

Presentació de diversos temes d’Orígens, el primer àlbum compost íntegrament per Borja R. Niso.