Vicente Pérez Devesa (Benidorm, 1942 – 2006) dóna nom a l’última convocatòria cultural d’investigació de la Fundació Frax, que té la seua seu a L’Alfàs del Pi. A proposta del president, Matías Pérez Such, el Patronat de l’entitat sense ànim de lucre ha decidit per unanimitat convocar i batejar amb el nom del qual fóra alcalde de Benidorm un premi d’investigació i cooperació entorn de les comarques de la Marina Alta i Baixa. Els objectius de la convocatòria i les bases es donaran a conéixer el dimarts, 11 de febrer, a les 20,00 hores, en un acte públic que se celebrarà en la sala d’actes de l’Ajuntament de Benidorm, presidit per l’actual alcalde, Toni Pérez, i amb assistència de la família de Pérez Devesa. També han confirmat assistència ex alcaldes i actuals edils de les dues comarques, nombrosos exconcejales i regidors de molts municipis, diputats i altres autoritats civils i militars de la província.

Alcalde de Benidorm des de 1994 fins a la seua defunció, Vicente Pérez Devesa va ser un polític d’inequívoca vocació comarcalista. Va ser altaveu de qualsevol problemàtica que poguera afectar a les dues Marines, i defensor a ultrança de solucions conjuntes, així com del foment de tradicions de tota mena.

En quants càrrecs públics va ocupar al llarg de la seua dilatada carrera política, va destacar tant per la seua oratòria (va ser Premi Sant Vicent Ferrer a l’oratòria parlamentària, concedit per la premsa valenciana durant la seua etapa de diputat autonòmic), com pel seu defensa dels valors valencians.

Aquesta convocatòria compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Benidorm, “conscient de la importància del patrimoni històric i cultural de Benidorm i la seua connexió amb la resta de municipis de la Marina Baixa i Alta”.

Seran premiats, sobre la base de la seua originalitat i qualitat, els estudis, assajos, propostes, publicacions, tesis, etc… que posen en valor la relació entre els diferents pobles de les comarques de la Marina Alta i Marina Baixa en els aspectes de cultura, geografia, economia, història, llengua, gastronomia, tradicions, festes, aigua, agricultura, turisme, etc… així com els projectes que impulsen o milloren la relació i cooperació intermunicipal, pública i privada, en qualsevol dels àmbits assenyalats o en qualsevol altre que contribuïsca a la millora de la qualitat de vida en les dues comarques.

L’acte del dimarts comptarà amb la intervenció de Matías Pérez Such, un familiar de Vicente Pérez Devesa, una figura destacada del món de la cultura que glossarà la figura de l’homenatjat, i de l’alcalde Toni Pérez, que clausurarà la jornada.