La Fundació Cultural Miguel Hernández ha col·laborat aquest cap de setmana passat en el I Homenatge Virtual a Miguel Hernández, organitzat pel Capítol de València de l’Acadèmia Nord-americana de Literatura Moderna Internacional, presidit per José Romero Muñoz, també coordinador del projecte, en el qual s’ha pretés recordar al poeta d’Orihuela des de les cases dels participants, confinats per l’estat d’Alarma decretat pel Govern d’Espanya amb motiu de la Covid-19.

En l’Homenatge, promogut per José Hoyo, president de l’Acadèmia Nord-americana de Literatura Moderna Internacional, han participat, a més dels organitzadors, el director de la Fundació Cultural Miguel Hernández, Aitor L. Larrabide, que ha oferit una semblança de l’universal poeta oriolà, i tretze poetes procedents d’onze localitats espanyoles, que van recitar poemes propis o de Miguel Hernández: Madrid (Mª. Carmen Aranda, Antonio Portillo), Màlaga (Rafael Luna), Badajoz (Antonia Cerratto), València (Ximo Castillo), Córdoba (Antonio Roldán, Mari Cruz Garrido), Granada (Ivonne Sánchez), Murcia (Isabel Ascensión Martínez), Jaén (Isabel Rezmo), Sevilla (Juan A. Carrasco), Alacant (Lucía Pastor) i Illes Canàries (Juan Francisco Santana). El cantant ubetense José Manuel Ortega, que porta set anys interpretant i versionant poemes de reconeguts escriptors, va posar música a tres poemes hernandians: “Va arribar amb tres ferides”, “Cançó de l’espòs soldat” i “Abans de l’odi”.

José Romero Muñoz és també el responsable de l’Associació Cultural, Literària i de Teatre La Platea, de Quart de Poblet (València), que l’11 de maig del passat any 2019 va oferir, amb la col·laboració de la Fundació oriolana i la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Orihuela, al pati de la Casa Museu de Miguel Hernández, un recital i la presentació del llibre “Veus del Mediterrani a Miguel Hernández”, un volum en el qual van participar 37 poetes de tota Espanya.

El link per a contemplar l’Homenatge, d’uns 55 minuts de duració, és: